Accell Group

PERSBERICHT

Dividendvoorstel Accell Group goedgekeurd

Heerenveen, 26 april 2007 ­ In de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. is het dividendvoorstel goedgekeurd. Aan aandeelhouders zal een dividend van 0,95 per gewoon uitstaand aandeel worden uitg ekeerd, naar keuze te ontvangen in contanten of aandelen. De pay-out ratio komt daarmee uit op 47,4% en het dividendrendement op 3,7%, gebaseerd op de slotkoers van 2006.

Het aantal dividendrechten dat recht geeft op één nieuw aandeel zal op 18 mei 2007 worden bepaald aan de hand van de gemiddelde beurskoers gedurende de periode van 2 mei tot en met 17 mei 2007 en wel zodanig dat de waarde van het dividend in aandelen circa 2-4% meerwaarde zal vertegenwoordigen ten opzichte van de waarde van het daarmee corresponderende contante dividend. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatsvinden vanaf 22 mei 2007.

Herbenoeming Raad van Commissarissen
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de heer ir. J.J. Wezenaar herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen, in overeenstemming met de aanbeveling van de Centrale Ondernemingsraad.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Bremshey, Hercules, Koga- Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (46% van de omzet), Duitsland (21%) en Frankrijk (9%). Andere EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk nemen 14% voor hun rekening. De overige 10% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor `home use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2006 431,7 miljoen en de nettowinst 18,4 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Euronext Amsterdam.


---

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) tel: (+31) 0513-638701 Hielke Sybesma, lid Raad van Bestuur (CFO) tel: (+31) 0513-638702 Website: www.accell-group.com


---- --