Vopak NV

Koninklijke Vopak N.V.
Westerlaan 10

3016 CK Rotterdam

Persbericht

Besluiten aandeelhoudersvergadering Vopak

Rotterdam, 26 april 2007

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. op 26 april 2007 zijn de volgende besluiten genomen:


· De jaarrekening over het boekjaar 2006 is vastgesteld.


· Het dividendvoorstel is goedgekeurd. Dit betekent dat op 4 mei 2007 een dividend zal worden uitgekeerd geheel in contanten van EUR 0,75 per gewoon aandeel. Vanaf 30 april 2007 zal het aandeel Vopak op Euronext Amsterdam ex-dividend worden genoteerd.


· De voorstellen met betrekking tot de aanpassing van het beloningsbeleid van de leden van de Raad van Bestuur zijn goedgekeurd. Het betreft een aanpassing van het korte termijn variabele beloningsplan over 2007 en 2008. Daarnaast behelst het goedgekeurde voorstel de introductie van een lange termijn incentive plan met ingang van 1 januari 2008 ter vervanging van het huidige plan dat ultimo 2007 afloopt.


· Er is decharge verleend aan de leden van de Raad van Bestuur voor het gevoerde bestuur en aan de leden van de Raad van Commissarissen voor het gevoerde toezicht over het boekjaar 2006.


· Er is goedkeuring verleend aan het voorstel om de bedragen van de jaarlijkse vergoeding voor de leden van de Raad van Commissarissen, alsmede de vergoedingen voor de leden van de kerncommissies, aan te passen.


· De heer R.M.F. van Loon is herbenoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.


· De Raad van Bestuur is aangewezen als bevoegd orgaan om voor een periode van 18 maanden ter beurze of anderszins, onder bezwarende titel, volgestorte gewone aandelen in de vennootschap te verwerven.


· PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. is herbenoemd als registeraccountant van de vennootschap en opdracht is verleend tot onderzoek van de jaarrekening over het boekjaar 2007.


· Tijdens de AVA van 2008 zal de heer J.D. Bax terugtreden als voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen in verband met het bereiken van de 72-jarige leeftijd.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer
Telefoon : 010-4002777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com


---- --