Provincie Limburg

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester mr. J.H. Hahn van de gemeente Meerlo-Wanssum

Gouverneur L.J.P.M. Frissen overhandigt de versierselen die horen bij een koninklijke onderscheiding aan de heer mr. J.H. Hahn, burgemeester van de gemeente Meerlo-Wanssum. De heer Hahn is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn belangrijke en veelzijdige maatschappelijke verdiensten bij diverse organisaties op regionaal en provinciaal gebied.

De heer Hahn is vele jaren werkzaam geweest in diverse functies bij verschillende gemeenten. Sinds 1985 is hij burgemeester van Meerlo-Wanssum.

In het verlengde van zijn functie als burgemeester, maar veelal ook daarbuiten vervult en vervulde de heer Hahn gedurende een periode van meer dan 30 jaar diverse nevenfuncties. Hij is actief (geweest) in de politiek, de sport, de gezondheidszorg, kunst en cultuur, het onderwijs, media, ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting en muziek. Zo was/is hij onder meer:

* voorzitter van de Woningbouwvereniging Almere;
* vice-voorzitter van de Kruisvereniging Flevoland;
* voorzitter van de Stichting Maatschappelijke Gezondheidszorg Almere;

* plaatsvervangend voorzitter van de Stichting Kunst en Cultuur Limburg;

* voorzitter van de Stichting Monumentenzorg Limburg;
* voorzitter van de Stichting Volwasseneneducatie Noord-Limburg;
* voorzitter Wild Beheer Eenheid Meerlose Baan;
* voorzitter van de muziekschool Venray e.o. en
* vice-voorzitter van de Stichting Omroep Limburg.

De Gouverneur overhandigt de versierselen aan de heer Hahn op donderdag 26 april 2007 om 18.45 uur (locatie: gemeentehuis Meerlo, Beatrixstraat 2)

26-4-2007 11:57