PCM Uitgevers


26/04/2007
NDC|VBK en PCM Uitgevers onderzoeken fusie

De grootaandeelhouders van NDC|VBK de uitgevers en PCM Uitgevers hebben vandaag bevestigd dat de bedrijven de mogelijkheid van een fusie gaan onderzoeken.

Met deze eventuele fusie kan de grootste Nederlandse uitgeverij ontstaan van landelijke en regionale dag- en weekbladen, educatieve uitgaven en algemene boeken. De geschatte jaaromzet van de combinatie bedraagt bijna 1 miljard euro.

De grootaandeelhouders Stichting Democratie en Media (PCM) en Stichting Je Maintiendrai Beheer (NDC|VBK), hebben een soortgelijk verleden. Ze zijn beide opgericht met als belangrijkste doelstelling het behoud van een vrije en pluriforme pers in Nederland. De aandeelhouders delen het vertrouwen dat met deze bundeling van krachten een stabiele omgeving kan ontstaan om het nieuwe bedrijf tot verdere bloei te laten komen.

Evert Jan Rotshuizen, voorzitter van de stichting Je Maintiendrai Beheer, is voorzichtig optimistisch. "Als de fusie er komt ontstaat een grote ideële uitgeverij van boeken en kranten. Integriteit, onafhankelijkheid en diversiteit zijn wat ons betreft belangrijke kernwaarden."

Aad Stoop, secretaris van de Stichting Democratie en Media, is hoopvol gestemd. "Samen staan we sterker met een goede combinatie van ideële doelstellingen en gezond ondernemerschap."

Het onderzoek zal worden geleid door Jan de Roos, bestuursvoorzitter van NDC|VBK en Bert Groenewegen, ad interim bestuursvoorzitter en CFO van PCM. De verwachting is dat het traject ter voorbereiding van de eventuele fusie binnen vier maanden afgerond kan worden, waarna de definitieve besluitvorming door de aandeelhouders plaatsvindt.

Bron: Raad van Bestuur