Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 26 april 2007

Persbericht

Jaarrekening 2006 De Wolden op orde

De jaarrekening 2006 van gemeente De Wolden sluit met een rekeningresultaat van E 8.912.000 positief. Uit de rekening blijkt dat de financiële boekhouding op orde is en er een behoorlijke reserve is, maar dat er weinig ruimte is voor nieuw beleid.

Het positieve jaarresultaat is ontstaan door een dividenduitkering van de NV Rendo van E 6.793.000, in verband met de verkoop van Rendo Energielevering aan het Belgische Electrabel en een extra dividenduitkering van de Bank Nederlandse Gemeenten van E 279.000. Het overig positieve bedrag komt hoofdzakelijk door een meevaller in voorzieningen sociale zaken.

De structurele gevolgen uit de jaarrekening 2006 voor de begroting 2007 en volgende jaren bedragen E 6.500 positief. Dit geeft De Wolden weinig ruimte voor nieuw beleid.

De besteding van dit structurele voordeel, maar ook van de incidentele meevallers komt bij de kadernota 2008 aan bod. In deze nota wordt de financiële ruimte voor het volgende jaar aangegeven en wordt er een keuze in de besteding gemaakt.

Het college van burgemeester en wethouders is er trots op dat de jaarrekening rechtmatig is goedgekeurd door de accountant. Dat betekent dat de rekening voldoet aan eigen wet- en regelgeving. Rechtmatigheid van de jaarrekening is een nieuwe richtlijn vanuit het ministerie, waaraan De Wolden voldoet.

Donderdag 31 mei bespreekt de gemeenteraad van De Wolden de jaarrekening 2006.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --