Bergler laat ICT-medewerkers zelf hun salaris bepalen


BREDA, 20070426 -- De arbeidsmarkt in de ICT-branche staat flink onder druk. Door de grote vraag naar specialisten, voelen steeds meer ICT-ers zich aangetrokken tot freelance werken. Om hier op in te spelen heeft Bergler ICT een nieuw soort arbeidsovereenkomst ontwikkeld: Bergler & Co, waarbij "Co" staat voor coöperatief ondernemerschap.

Freelancen levert wellicht wel hogere inkomsten op, maar er zijn ook duidelijke nadelen aan verbonden. Denk aan het doen van acquisitie, het voeren van een administratie en de risico's bij ziekte of een inzakkende markt. "Co" biedt het beste van twee werelden: het gemak en de zekerheden van een vaste baan én de vrijheid en verdienkansen die succesvol ondernemerschap oplevert.

Coöperatief ondernemerschap
Het principe is eigenlijk heel simpel: een ICT'er komt in vaste dienst bij Bergler en kiest zelf een zogenaamd `basissalaris'. Dit salaris is altijd gegarandeerd. Bergler zorgt voor acquisitie en alle overige zaken die bij een vast dienstverband horen, inclusief de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bovenop het basissalaris ontvangt de medewerker maandelijks een variabel salaris, dat 70% van de behaalde marge in die maand bedraagt. Indien de medewerker zélf de acquisitie heeft gepleegd, bedraagt het variabele salaris zelfs 75% van de marge. Hoe hoger de marktwaarde en productiviteit van de medewerker, des te hoger zal zijn salaris zijn. Met "Bergler & Co" worden dus de voordelen van een vast dienstverband en van freelancen gecombineerd. Daarmee laat Bergler ICT'ers dus zelf hun salaris bepalen.

Over Bergler ICT

Bergler ICT Nederland BV detacheert al sinds 1980 ervaren systeemanalisten, programmeurs, (systeem)ontwerpers, projectleiders, informatieanalisten, testers, consultants en databaseadministrators. Ook biedt Bergler werving, selectie en diverse vormen van contract handling. Sinds 1998 opereert Bergler steeds vaker als professionele partner in de uitvoering van complete ICT-projecten. Het dienstenpakket wordt afgerond met technisch applicatiebeheer, op afstand of op locatie bij de opdrachtgever. Bergler werkt onder meer voor Univé, Fortis ASR, ABZ, Delta Nutsbedrijven, KPMG en Fortisbank.