SaVO zet elektronische leeromgeving TeleTOP in op alle scholen


ENSCHEDE, 20070426 -- De Samenwerkingsstichting Voortgezet Onderwijs Haarlemmermeer - Kennemerland (SaVO) heeft besloten de elektronische leeromgeving TeleTOP in te zetten op alle zeven aangesloten scholen.

"Wij werken nu naar alle tevredenheid samen met de organisatie Teletop B.V.," aldus dhr. van Poeteren, hoofd ICT van SaVO. Dhr. Hamel, algemeen directeur van Teletop B.V., zegt over de keuze: "Het is fantastisch dat wederom een grote scholengroep heeft gekozen voor TeleTOP." "We hebben inmiddels ruim ervaring met omvangrijke invoeringstrajecten," voegt hij hieraan toe. "Ook bij SaVO wordt het implementatietraject op alle scholen gezamenlijk met ons uitgevoerd. We zien uit naar een gedegen samenwerking de komende jaren."

Aangesloten scholen
De scholen die bij SaVO zijn aangesloten, zijn: het Vellesan College uit IJmuiden, het Haarlemmermeer Lyceum, de Koningin Emma school, Praktijkschool de Linie en het Hoofdvaart College uit Hoofddorp, de Hartenlustschool uit Bloemendaal en het Montessori College Aerdenhout uit Aerdenhout.

Het Vellesan College zet TeleTOP al een aantal jaren met tevredenheid in. Ook het Haarlemmermeer Lyceum maakte al enige tijd gebruik van TeleTOP voordat de beslissing van SaVO werd genomen. Samen verzorgen de scholen praktijkonderwijs tot en met VWO voor circa 4000 leerlingen.

Voor SaVO kozen ook de grote scholengroepen Arevo (6 scholen en 7.400 leerlingen) en de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (20 scholen en 32.000 leerlingen) voor TeleTOP.

Elektronische leeromgeving TeleTOP
TeleTOP is een digitaal platform voor het uitwisselen van informatie en leermiddelen en faciliteert daarnaast de samenwerking en communicatie tussen leerlingen onderling, als ook die tussen leerlingen en docenten. Teletop B.V. is marktleider op het gebied van elektronische leeromgevingen in het voortgezet onderwijs.





Ingezonden persbericht