Logistieke dienstverlening voldoet niet aan behoefte van Middenbedrijf


HOORN, 20070426 -- HIS, logistiek dienstverlener uit Hoorn, constateert dat het Nederlandse middenbedrijf op het gebied van fysieke- en filiaaldistributie nog slecht wordt bediend. Deze conclusie komt voort uit onderzoek dat HIS gehouden heeft onder meer dan 850 bedrijven in Nederland. Ondernemingen benoemen twee specifieke knelpunten. Voor het middenbedrijf zijn de grote logistieke dienstverleners vaak te log, bureaucratisch en formeel. Tegelijkertijd vraagt het middenbedrijf om een betrouwbare informatievoorziening rondom de fysieke goederenstroom, die ontbreekt bij kleinere transporteurs en distributeurs.

Logistiek+
HIS speelt adequaat in op de uitkomsten van dit marktonderzoek. Wim Berends, directeur van HIS: "de conclusies uit het onderzoek hebben ons op het spoor gezet hier een antwoord op te ontwikkelen. Door de omvang van het onderzoek hebben we bovendien inzicht in de exacte behoeften van het Nederlands middenbedrijf. Daarom hebben we Logistiek+ ontwikkeld. Dit is een dienst die onze ervaring in de opslag, beheer en distributie van goederen naadloos integreert met het digitale berichtenverkeer en de informatie-uitwisseling rondom goederenstromen. Logistiek+ is gestoeld op de modernste, state-of-the-art ICT applicaties. Een belangrijk kenmerk van "Logistiek+" is de hoge mate van flexibiliteit waarmee ingespeeld wordt op de dynamiek van ondernemers: ze kunnen dóór met ondernemen, in de wetenschap dat hun complete logistieke traject geheel geborgd is."


Over HIS
HIS, logistiek dienstverlener uit Hoorn, neemt al meer dan 20 jaar alle zorgen uit handen van ondernemers die logistieke flexibiliteit nodig hebben. HIS heeft een complete logistieke infrastructuur waarmee meer dan 40 miljoen produkten per jaar naar 10-duizenden adressen in heel Europa distribueren. HIS beheerst en verzorgt het complete logistieke traject: van voorraad houden, orders verzamelen en filiaalverdeling tot retourverwerking en herverpakken. Bovendien voorziet HIS in de gehele geautomatiseerde informatie-uitwisseling tussen opdrachtgever en klanten rond de goederenstroom. Maar het gaat om meer dan deze feiten alleen. Klanten kiezen voor HIS omdat vooraf op verandering in logistieke behoeften geanticipeerd wordt. Het is die combinatie van ervaring en flexibiliteit die HIS een natuurlijke partner maakt voor ondernemers die groeien, nieuwe markten verkennen of gaan leveren aan A-merken. Juist omdat HIS de drive van ondernemers begrijpt, hoeven ze zich geen zorgen te maken over hun logistiek en alles wat ermee samenhangt.
Bij HIS werken in Nederland meer dan 150 mensen. HIS beheert in totaal 35.000 m2 magazijn.





HIS