Lancering Bier Verlies Meter: Nederlandse bierdrinker op de barricade


Heerlijk, Helder en zeer Hard genaaid

Amsterdam, 20070426 -- Nu online: www.bierverliesmeter.nl. Hier kunnen Nederlandse bierdrinkers uitrekenen voor hoeveel euro zij de afgelopen jaren door het kartel Heineken, Grolsch, Bavaria en Inbev zijn `geflest'! Ook kunnen zij deze uitslag in een persoonlijk ondertekende protestbrief direct naar de brouwers mailen.

Vorige week zijn Heineken, Grolsch, Bavaria en Inbev door de Europese Commissie schuldig bevonden aan het maken van illegale prijsafspraken. Dankzij dit kartel hebben Nederlandse consumenten vanaf 1996 stelselmatig te hoge prijzen betaald in cafés en supermarkten. Bierdrinkers zijn dus jarenlang Heerlijk, Helder... Hard Genaaid: dat kan simpelweg niet door De Beugel!

De Bier Verlies Meter is een non-commercieel en a-politiek initiatief van vier hard getroffen bierdrinkers, genaamd De 4 Jongens Die Jarenlang Te Veel Betaalden. Met de BVM geven de makers hun medeslachtoffers de mogelijkheid om hun stem te laten horen. Bovendien bieden zij de bierbrouwers verschillende voorstellen om de schade van de consument te compenseren.

www.bierverliesmeter.nl





`D4JDJTVB'