Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 27 maart 2007

Vrijdag 27 april, Heineken Music Hall, Amsterdam:

Venice special guest bij concert Radio 2 Week van de Jaren 70

De Amerikaanse westcoast-band Venice is vrijdag 27 april te gast bij het concert van Motel Westcoast dat Radio 2 organiseert in de Heineken Music Hall als afsluiting van de Week van de Jaren 70 (23 t/m 27 april). Motel Westcoast is de gelegenheidsband van o.a. Syb van der Ploeg, Julian Thomas, Edward Reekers en Mirjam Timmer. Zij vertolken de mooiste songs uit de hoogtijdagen van de Amerikaanse Westcoast-muziek van o.m. The Eagles, Doobie Brothers, Fleetwood Mac, Andrew Gold, Christopher Cross, Kenny Loggins, The Beach Boys en Crosby Stills & Nash.

Venice bestaat uit de broers en neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. De songs van de band ademen, vooral dankzij de knappe meerstemmige vocalen, de sfeer van The Eagles en Crosby, Stills, Nash & Young. Venice kent in Nederland een flinke aanhang.

Motel Westcoast ging op 2 februari in première en toert momenteel langs de Nederlandse theaters. OOR schreef: "Zelden hebben vier stemmen zo bij elkaar gepast!" De band bestaat verder uit de muzikanten Han Kooreneef, Jeff Zwart, Nico Outhuijsse, Paul Bergman en Jan van Olffen.

Het concert wordt live uitgezonden op Radio 2. De avond wordt geopend door De Egels, de succesvolle Eagles-tribute formatie die momenteel door de Nederlandse theaters toert met de voorstelling "Welcome Back to Hotel California". De Egels bestaat uit zes instrumentalisten/vocalisten die door hun unieke samenstelling en sound het origineel schrikbarend dicht benaderen.

Radio 2 presenteert Motel Westcoast

Vrijdag 27 april, 20:15 uur, Heineken Music Hall

Voor informatie en kaartverkoop (vanaf 9 maart) zie www.radio2.nl en www.motelwestcoast.nl.



Ingezonden persbericht