Ordina Beheer NV

Ordina Masterclass Requirements in een dynamische omgeving

Tijdens deze ontbijt masterclass komen twee gerenommeerde sprekers aan bod, die actuele verdieping geven op Requirements in een dynamische omgeving.

Datum : 27 april 2007 Tijd : 7:45 12:00 Locatie : Nieuwegeins Business Centre (NBC) aan de Blokhoeve 1 te Nieuwegein.


1. Requirements in een dynamische omgeving Door Johan Hoorn

Johan Hoorn zal spreken over zijn onderzoek naar veranderingseisen tijdens software-ontwikkeltrajecten. Daarin komt naar voren dat stakeholders instemmen met requirements waarvan zij de gevolgen niet overzien, dat veranderingseisen tot op grote hoogte voorspeld kunnen worden uit de manier waarop zij gerelateerd zijn aan de doelen van de stakeholders en welke factoren afgedekt moeten worden om beroepsmatige gebruikers tevreden te stellen. In de Masterclass zal uitgebreid aandacht besteed worden aan het modelleren van requirements theorie en het verbeteren van elicitatie- en validatiemethoden.

Dr. dr. Johan F. Hoorn is universitair docent aan de vrije universiteit. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan op het gebied van Requirements in dynamische omgeving. Het boek Software Requirements: Update, Upgrade, Redesign staat ook op zijn naam.


2. SOA en Requirements Door Art Ligthart

In deze presentatie wordt de informatievoorziening van de toekomst geschetst, waarin allerlei trends als Web 2.0, portals, BPM, CPM, ESBs en uiteraard SOA hun plaats vinden. Allerlei soorten services draaien op gestandaardiseerde integratieplatformen en bieden eindgebruikers toegang tot een wereld van gestructureerde en ongestructureerde informatie. Hoe verandert de rol van Requirements in deze moderne omgevingen? Is er nog plaats voor informatieanalisten? Hoe kunnen Requirements gebruikt kunnen worden om services te definiëren?

Art Ligthart is als partner medeverantwoordelijk voor de servicegeoriënteerde oplossingen van Ordina. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en ziet het als zijn uitdaging om services en moderne integratietechnologie zo in te zetten dat bedrijfsprocessen optimaal worden ondersteund en de bedrijfsvoering daadwerkelijk verbetert. Zijn motto: Technology is not the issue.... Hij spreekt geregeld op seminars, heeft diverse publicaties op zijn naam staan en is tevens coauteur van een boek over het invoeren van SOA, gebaseerd op projecten van de afgelopen jaren: Service-Oriented Architecture. Een praktische leidraad voor invoering: Socrates (SDU, 2005).

Voor meer informatie en om je in te schrijven ga naar http://www.ordina.nl/requirements.