Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 073

datum: 2 april 2007

Kinderlintjes: nog twee weken om een kind voor te dragen

Inwoners van Amersfoort hebben nog twee weken de tijd om een kind voor te dragen voor een Kinderlintje. Kinderen van 6 tot 12 jaar komen in aanmerking als zij zich belangeloos inzetten voor anderen. Aanmelden kan t/m 15 april a.s. via www.amersfoort.nl/kinderlintjes. Op vrijdag 27 april a.s. bekroont burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper deze kinderen met een lintje.

Er zijn veel kinderen die, soms in alle bescheidenheid, hele goede dingen doen. Bijvoorbeeld door zich in te zetten voor een goed doel, een club of vereniging of door met alledaagse dingen iets te betekenen voor anderen. Met behulp van de Kinderlintjes krijgen deze kinderen waardering voor hun inzet. Iedereen kan een kind voordragen: broers en zussen, vrienden en vriendinnen, juffen en meesters, trainers en coaches, oma's en opa's en ook ouders. Uit de voordrachten kiest de jury wie dit jaar een lintje verdienen.

"Veel bijzondere kinderen"

Voorzitter van de jury is burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper. In de jury zitten drie kinderen: Levy Degens, Danique van der Bijl en Quint van der Geer. Zij kregen vorig jaar een Kinderlintje. Andere juryleden zijn lerares Martien de Wilde-Segaar en directeur Arie Keijzer van Scholen in de Kunst. Keijzer: "Er lopen veel bijzondere kinderen rond in Amersfoort. En dat mogen we best eens laten zien. Want kinderen zijn de grote mensen van morgen. En morgen hebben we veel goede grote mensen nodig!"

Voor een voordracht kunt u contact opnemen met Lidwien Meeder van de gemeente Amersfoort, telefoon 033- 469 44 40, e-mail: l.meeder@amersfoort.nl. Of kijk op www.amersfoort.nl/kinderlintjes.

Informatie:

- Lidwien Meeder, Concernstaf, telefoon 033 469 44 40, e-mail: l.meeder@amersfoort.nl
- Wieneke Wolthuis, communicatieadviseur sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon 033 469 43 51 (b.g.g. 06 15 00 69 51), e-mail w.wolthuis@amersfoort.nl.

---- --