KNHS


Para Equestrian wedstrijdkalender 2007
2 april 2007

27 t/m 29 april: Youth Dressage Festival in de Wouwse Plantage Eind april neemt de Nederlandse selectie deel aan het Youth Dressage Festival in de Wouwse Plantage. Deze wedstrijd biedt ook leden uit de Talentengroep de gelegenheid ervaring op te doen tijdens een meerdaags evenement. Onder hen bevinden zich Mette van Dongen, Vincent de Ruijter en Lotte Krijnsen. Vrijdag 27 april en zaterdag 28 april staan de internationale FEI Para Equestrian proeven op het program, waarna de 6 beste combinaties op zondag 29 april nogmaals in de ring verschijnen om een Kür op muziek te verrijden.

5 t/m 9 mei: Maimarkt in Mannheim
Begin mei vertrekken Sabine Peters met Papillon, Sjerstin Vermeulen met Kenzo, Ineke de Groot met Indy en Petra van de Sande met Toscane naar het Duitsland. Dit viertal neemt deel aan de Internationale Para Equestrain wedstrijd tijdens het grote en kleurrijke Maimarkt evenement van 5 t/m 9 mei in Mannheim.

17 mei: Hemelvaart Concours in Houten
Het reguliere KNHS Hemelvaart Concours in Houten (17 mei) biedt ruiters met een lichamelijke beperking de gelegenheid zowel een regulier proef als een FEI Para Equestrain proef te rijden.

Wenen
Tijdens de internationale wedstrijd voor ruiters met een handicap in Wenen kunnen de laatste startbewijzen worden verdiend voor het Wereld Kampioenschap Para Equestrian Dressage. Tevens is hier de mogelijkheid om nog een internationaal startbewijs te behalen. Hier zal moeten blijken of Gert Bolmer met Ozzy en Petra van de Sande met Unsiga zich kunnen meten met de wereldtop.

18 t/m 22 juli: Wereld Kampioenschap Hartpury
Het hoogtepunt in 2007 zijn ontegenzeggelijk de Wereld Kampioenschappen die van 18 t/m 22 juli worden verreden in het Engelse Hartpury. Nederland zal daar uitkomen in Grade II (Van de Sande en eventueel Bolmer), Grade IV (Peters, De Groot, Vermeulen) en de landenwedstrijd. Dit is ook het moment waarop combinaties zich kunnen nomineren voor de Paralympische Spelen. De eisen van het NOC*NSF zijn hoog. Sabine Peters, die zich met Papillon al voor de Spelen in Hong Kong heeft genomineerd, moet vormbehoud tonen. Voor alle andere ruiters zal het een spannende wedstrijd worden.