Gemeente Soest

Nijverheidscentrum

Datum: 20/04/2007

Werklozen direct aan de slag in het Nijverheidscentrum

Wethouder A.F.M. Krijger opent het Nijverheidscentrum op 27 april 2007

De gemeente Soest opent op 27 april officieel de deuren van het Nijverheidscentrum aan de Nijverheidsweg 2 in Soest. Vanaf 1 maart jl. vindt daar de gehele re-integratie-aanpak, uitgevoerd onder de naam "Werk Alert", voor bijstandsgerechtigden plaats.

Dit betekent dat een aanvrager van een bijstandsuitkering binnen enkele dagen aan het werk moet en of trainingen volgt in het Nijverheidscentrum. Per dag zullen er 40 bijstandsgerechtigden aan de slag zijn in het Nijverheidscentrum. Tot voor kort werden de activiteiten van Werk Alert verspreid over diverse locaties in de gemeente Soest uitgevoerd.

De bedoeling van het Nijverheidscentrum is dat mensen werkervaring opdoen en wennen aan een arbeidsritme. Hierdoor houden ze aansluiting met de maatschappij. De bijstandsgerechtigden verrichten halve dagen maatschappelijke nuttige werkzaamheden. Te denken valt onder andere aan het schilderen van collectebussen voor de dierenbescherming, het opknappen van goederen en het sorteren van kleding voor ontwikkelingslanden.

Daarnaast worden de bijstandsgerechtigden intensief begeleid door een trainer/coach om zo snel mogelijk een reguliere arbeidsplaats te vinden.

Voor de begeleiding kunnen diverse instrumenten worden ingezet. Te denken valt onder andere aan cursussen, werkstages en subsidies voor de werkgevers.