Gemeente Wageningen

Computerquiz 'Verkeerslokaal' op Wageningse basisscholen

Schoolrouteproject vergroot veiligheid leerlingen in verkeer

Op vrijdagochtend 27 april neemt wethouder Kroes samen met de leerlingen van de Tarthorstschool de computerquiz 'Verkeerslokaal' feestelijk in gebruik. De computerquiz maakt onderdeel uit van het schoolrouteproject voor de kinderen in de laatste klas van het basisonderwijs. Het doel van dit project is om de kinderen uit groep 8 van de basisscholen te leren hoe ze veilig naar hun nieuwe school kunnen rijden. De quiz is speciaal voor Wageningse situaties gemaakt en kan door alleWageningse basisscholen worden gebruikt.

Schoolrouteproject
Het afgelopen jaar hebben de gemeenten Wageningen, Nijkerk en Ede gezamenlijk gewerkt aan een schoolrouteproject voor de kinderen in de laatste klas van het basisonderwijs. Het doel van het project is om de kinderen uit groep 8 van de basisscholen te leren hoe ze veilig naar hun nieuwe school kunnen rijden. Het betreft een regionaal project dat is opgezet op initiatief en met subsidie van de Provincie Gelderland.

Computerquiz 'Verkeerslokaal'
Het project bestaat uit de computerquiz 'Verkeerslokaal' dat via internet aan de basisscholen wordt aangeboden. De quiz bestaat uit zowel algemene vragen over de verkeersregels als vragen die betrekking hebben op Wageningse verkeerssituaties. Voor deze Wageningse vragen zijn de school-thuisroutes van brugklasleerlingen in kaart gebracht. Van moeilijke locaties op deze routes naar het voortgezet onderwijs zijn foto's gemaakt waarbij verkeerssituaties in scene zijn gezet. In het computerprogramma worden bij deze foto's meerkeuzevragen gesteld. Door gebruik van het programma leren kinderen de route kennen en leren ze hoe ze zich in bepaalde situaties op de schoolroute veilig kunnen gedragen.

Feestelijke ingebruikname
Het computerprogramma 'Verkeerslokaal' wordt op vrijdagochtend 27 april om 9.00 uur door wethouder Kroes en de leerlingen van de Tarthorstschool feestelijk in gebruik genomen. Van de Tarthorstschool hebben, evenals van de Montessorischool, twee kinderen meegewerkt aan het in scene zetten van de verkeerssituaties. Van de overige basisscholen zullen de directeuren voor de feestelijke ingebruikname worden uitgenodigd.