Gemeente Lingewaard


Beperkt weekendverkeer op Waalbrug

Rijkswaterstaat voert van 27 april t/m 28 mei gedurende vier weekeinden onderhoudswerkzaamheden uit op de Nijmeegse Waalbrug. Tijdens dit onderhoud is in beide rijrichtingen tenminste één rijstrook open voor gemotoriseerd verkeer. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, vindt het onderhoud alleen plaats in de weekeinden, van vrijdagavond 21.00 tot maandagochtend 5.00 uur.

Wie vanuit Arnhem komt, kan Nijmegen het beste bereiken via de snelwegen A15, A50 en A73. Ook het openbaar vervoer is een prima alternatief. De busbaan op de Waalbrug blijft gewoon open. Bovendien rijdt tussen de stations in Lent en Nijmegen in het weekeinde elk half uur een trein. Bij station Lent is een transferium met parkeergelegenheid. Voor korte afstanden over de brug kunnen weggebruikers de fiets nemen. Bij grote drukte op de route via de Waalbrug geeft de verkeerscentrale Noord- en Oost-Nederland een alternatieve route aan op de informatiepanelen boven de A50/A12 en waarschuwen lichtkranten weggebruikers bij Knooppunt Ressen.

Novio biedt reizigers op de trajecten Elst - Nijmegen v.v. (lijn 31), Bemmel - Nijmegen v.v. (lijn 32) en Doornenburg - Nijmegen v.v. (lijn 33) de gelegenheid om op zaterdagen en zondagen voor 2 een KAN-kaartje aan te schaffen. Op de zaterdagen dat aan de brug wordt gewerkt rijden er gratis pendelbusjes tussen station Nijmegen Lent en halte Het Valkhof.
NS Reizigers biedt reizigers tussen Arnhem en Nijmegen de mogelijkheid om gedurende de weekeinden dat aan de brug wordt gewerkt voor 2 een 'Van A naar Beter kaartje' aan te schaffen. Deze kaartjes zijn verkrijgbaar via de kaartautomaten van NS.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Beter Bereikbaar KAN, de organisatie die bijdraagt aan een optimale bereikbaarheid van het Knooppunt Arnhem-Nijmegen.

Informatie: www.bbkan.nl of het Landelijke informatienummer Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis).