Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 23 april 2007/nummer 25

Arons & Gelauff of Meyer & Van Schooten?

Bekendmaking winnaar ontwerpcompetitie Pontsteiger

Voor de kop van de Pontsteiger in de Houthaven is een meervoudige ontwerpopdracht uitgeschreven voor een ambitieus nieuwbouwproject met woningen en publieke voorzieningen. Op 27 april 2007 wordt bekend gemaakt aan welke architect de vervolgopdracht wordt gegund. Dit vindt plaats in Pont 13, Stavangerweg 891, Amsterdam om 15.30 uur.

Beoordeling

Een commissie van experts heeft de ontwerpen Waterpoort van architectenbureau Arons & Gelauff en Steigerhoofd van architectenbureau Meyer & Van Schooten beoordeeld. Hierbij zijn reacties die belangstellenden hebben gegeven bij de tentoonstelling in De Bonte Zwaan en op de website www.pontsteiger.nl, meegenomen. Op vrijdag 27 april worden, naast het besluit van de opdrachtgever, deze reacties en het advies van de beoordelingscommissie toegelicht.

De ontwerpopdracht
De locatie in het IJ vraagt zowel architectonisch als technisch om bijzondere oplossingen. De architecten is gevraagd een gebouw te ontwerpen met 225 tot 250 koopwoningen en 2.000 m2 ruimte voor publieke voorzieningen.

Programma 27 april 2007

15:30 aanvang

- welkom en reacties belangstellenden Rolf Steenwinkel verantwoordelijk portefeuillehouder stadsdeel Westerpark

- advies beoordelingscommissie Cilly Jansen, directeur Architectuurlokaal, voorzitter beoordelingscommissie
- opdrachtverstrekking Fer Felder, directeur De Principaal, namens uitschrijver
- reactie architecten Architecten

- gelegenheid voor vragen Pers / aanwezigen
17:30 einde

Plan Houthaven
De nieuwbouw op de Pontsteiger vormt het eerste deel van het plan Houthaven, waar in totaal circa 1.700 woningen en ca. 52.000 m2 bedrijfsruimte wordt gerealiseerd.
---

Noot voor de redactie,