VVF niet aanwezig op Symposium VVP

23.04.2007 / 17:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vereniging vastgoed fondsen

Vereniging vastgoed fondsen

Persbericht

VVF-Capelle a/d IJssel
Enige tijd geleden heeft de VVP de Vereniging vastgoedfondsen (VVF) en de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) mondeling uitgenodigd om te spreken op het symposium van de VVP op vrijdag 27 april. Na rijp beraad hebben de VVF en de STV gezamenlijk besloten niet deel te nemen aan dit symposium. In een gezamenlijke brief aan het bestuur van de VVP zijn de redenen daartoe kenbaar gemaakt.

De VVF en STV zijn momenteel in een onderling constructief overleg om van zelfregulering een succes te maken. Zij hebben hiervoor ook VVP uitgenodigd en ook van VVP de nodige opmerkingen mogen ontvangen die ook verwerkt zijn in bijvoorbeeld de nieuwe gedragscode. De VVF wenst met de VVP als serieuze gesprekspartner te werken. De toonzetting en, naar de overtuiging van de VVF, de inhoudelijk vaak ongenuanceerde benadering van zaken door de woordvoerder van de VVP frustreren echter een constructieve overlegstructuur en daarmee het proces van zelfregulering. De VVF betreurt dan ook het vertrek van de twee inmiddels ex-bestuursleden van de VVP die betrokken zijn geweest bij het constructieve overleg tussen STV, VVF en VVP.

De VVF is daarom van mening dat zij onder deze omstandigheden geen bijdrage kan leveren aan het symposium van de VVP. Zij wil zich daarom momenteel concentreren op de constructieve dialoog met de STV en de roadmap voor zelfregulering volgens de tijdlijnen zoals eerder reeds gecommuniceerd.