Dierenartsen en -assistenten vieren 40 jaar 'Voorjaarsdagen'

24.04.2007 / 11:50 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Knmvdiergeneeskunde

Knmvdiergeneeskunde

Thema 2007: Genetica en erfelijke aandoeningen

Van 27 tot en met 29 april 2007 vieren zo'n drieduizend dierenartsen en dierenartsassistenten het veertigjarig bestaan van de Europese veterinaire conferentie 'de Voorjaarsdagen' in de RAI te Amsterdam.

Wat veertig jaar geleden begon als een bescheiden bijscholingsdag voor Nederlandse dierenartsen is geleidelijk aan uitgegroeid tot een driedaagse conferentie voor dierenartsen en dierenartsassistenten uit binnen- en buitenland, die werkzaam zijn op het gebied van de geneeskunde van de 'kleine' gezelschapsdieren als honden, katten, konijnen en exoten, en de 'grote' gezelschapsdieren: paarden en pony's.

Op deze professionele conferentie laten de bezoekers hun hersens kraken tijdens diverse parallelle sessies waarbij alle denkbare veterinaire onderwerpen aan bod komen. Gedacht kan worden aan oogheelkunde, voortplanting, tandheelkunde, interne geneeskunde, neurologie, orthopedie en dermatologie, allen dit jaar speciaal belicht vanuit de hoek van de erfelijkheid.
Naast lezingen, welke interactief gevolgd kunnen worden door middel van een keyvoting systeem, worden er ook practica georganiseerd, waarbij het geleerde onmiddellijk in praktijk wordt gebracht.

Naast de uitmuntende kwaliteit van het wetenschappelijke programma staat de conferentie bekend om de ontspannen en gezellige sfeer, waarbij vele collega's elkaar ontmoeten op de sfeervolle tentoonstellingsvloer. Hier wordt het nieuwste van het nieuwste getoond op gebied van huisdiervoeding, geneesmiddelen en medische apparatuur.

Terugkerend onderwerp is de 'Week van het Huisdier' met als doel huisdiereigenaren te informeren over verantwoord huisdierbezit. Dit jaar draait het om communicatie tussen mens en dier. Wat laat een dier zien waaruit je kunt opmaken hoe het zich voelt en hoe het op de mens reageert? Maar ook: hoe kunnen wij contact maken met het dier en duidelijk maken wat wij van hem verwachten? Verbetering in communicatie zal het welzijn van het dier vergroten, zo is de gedachte.

Uitnodiging persconferentie:
Vrijdag 27 april 2007
12.30 uur
Boardroom Forum, RAI Convention Centre, Amsterdam.

Sprekers:

Paul van Hooydonk (NL): voorzitter Voorjaarsdagen conferentie commissie: Introductie, conferentie 2007.
Andries van Foreest (NL): oud-commissielid Voorjaarsdagen conferentie commissie: veertig jaar Voorjaarsdagen: een terugblik in de tijd, en het goede blijft! Marc Verburgh (NL): voorzitter Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren Dr. P. Brama (Irl): spreker wetenschappelijk programma: Kraakbeenherstel bij paarden.
Dr. Verstraete (USA): spreker wetenschappelijk programma: Tandheelkunde bij gezelschapsdieren, erfelijke gebreken. Dr. M. Kik (NL): spreker Week van het Huisdier: Communicatie in kleur, geur en geluid!