Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam


1.100 basisschoolleerlingen zetten het Topsportcentrum op zn kop

Vrijdag 27 april is de jaarlijkse deelgemeentelijke Final in het Topsportcentrum naast de Kuip.

Deze derde editie belooft een nog groter spektakel te worden dan voorgaande jaren. 1.100 leerlingen van negen basisscholen uit IJsselmonde strijden op deze sportieve dag in de categorie balsporten voor een plek in de grote Final in Ahoy in juni.

De Final is een sportevenement voor leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen in Rotterdam. In elke deelgemeente vinden voorrondes plaats in de categorieën balsporten, judo, dans, schaken en dammen en atletiek. De winnaars van die voorrondes zijn verzekerd van een plek in de grote Final in Ahoy op 14 juni aanstaande. Naast de wedstrijden staat deze grote Final ook in het teken van funsport. Alle basisscholen in Rotterdam mogen deze dag bezoeken.

De voorronde in de categorie balsporten (voetbal, volleybal, handbal, uni-hockey en korfbal) in IJsselmonde is op vrijdag op 27 april in het Topsportcentrum naast de Kuip. Het aantal deelnemers is nog nooit zo hoog geweest. 1.100 leerlingen van negen basisscholen uit IJsselmonde doen mee.

De wedstrijden beginnen om 08.45 uur en duren tot ongeveer 15.15 uur. Eerder hebben voorrondes plaatsgevonden in de categorieën judo, dans, schaken en dammen en atletiek.