Gemeente Amersfoort

Persbericht-/uitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 100

datum: 24 april 2007

Wethouder Kruyt tekent convenant met de KNVB

Op vrijdag 27 april 2007 tekent wethouder Kruyt een convenant met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De KNVB wil een structurele en integrale samenwerking realiseren met de grote steden. Het doel hiervan is het gezamenlijk vormgeven en uitvoeren van verenigingsondersteuning aan amateurvoetbalclubs.

Veel amateurclubs in de grote steden functioneren onder grote druk. Algemeen geldende knelpunten zijn bij de clubs in de grote steden in ernstiger mate aanwezig en van grotere invloed. Het kadertekort, de problematiek van allochtonen en molestaties zijn van die knelpunten die nadrukkelijk spelen in de grote steden. Om deze problemen het hoofd te bieden kunnen clubs voor ondersteuning aankloppen bij de KNVB of de gemeente. Wanneer de KNVB en de gemeente krachten bundelen, kunnen de problemen bij clubs effectiever en efficiënter worden aangepakt. Daarom heeft de KNVB zich ten doel gesteld structurele samenwerking met de grote steden op te zetten.

Vrijwilligerswerk binnen de georganiseerde sport is een groot goed dan gekoesterd moet worden. Daarom biedt de NV SRO in opdracht van de gemeente al enige jaren verenigingsondersteuning. Voor Amersfoort betekent de ondersteuning die de KNVB kan bieden een aanvulling en versterking van de verenigingsondersteuning door de SRO. Wethouder Kruyt is van mening dat de samenwerking met de KNVB voor de voetbalverenigingen in Amersfoort vruchten gaat afwerpen.

De KNVB en de gemeente Amersfoort sluiten op 27 april een convenant af dat duurt tot 1 maart 2010. De KNVB en de gemeente willen in die periode de amateurvoetbalclubs efficënt en effectief ondersteunen om het aantal problemen bij en met voetbalverenigingen terug te dringen. In het convenant is geregeld dat de ondersteuningsactiviteiten van de gemeente en de KNVB in samenspraak en met gezamenlijke inzet van middelen tot stand komen en worden uitgevoerd. Dit betekent dat er gezamenlijk keuzes worden gemaakt voor de aanwending van de beschikbare capaciteit. Daarbij houden de KNVB en de gemeente zelf de regie over de inzet van de eigen middelen.

Informatie: Petri den Doop, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, (033) 469 43 55, pca.dendoop@amersfoort.nl.

De ondertekening op 27 april vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging AFC Quick aan de Dorresteinsesteeg 2 in Amersfoort.

Programma:
17.00 uur Ontvangst
17.20 uur Welkomstwoord wethouder A. Kruyt
17.25 uur Toelichting voorzitter district
17.30 uur Presentatie grote stedenbeleid door de KNVB 17.50 uur Ondertekening convenant
17.55 uur Fotomoment buiten
18.05 uur Borrel

De pers is van harte welkom.

---- --