Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers


PERSMEDEDELING VAN KAMERVOORZITTER HERMAN DE CROO

OP 27 EN 30 APRIL 2007: 30ste TALENFEEST IN HET FEDERALE PARLEMENT
---

Het Talenfeest is een jaarlijks terugkerend evenement van het Animatiecentrum voor Talen.

Gedurende twee dagen kunnen jongeren in klasverband in het Federale, het Vlaamse en het Parlement van de Franse gemeenschap maar ook in culturele trekpleisters zoals het "Théâtre du Parc", "Bozar", en het filmmuseum op een ludieke manier met verschillende talen omgaan.

Het Talenfeest zal voor honderden jongeren ook de gelegenheid zijn om op die dagen kennis te maken met het Federale parlement.

In alle commissiezalen van Kamer en Senaat en van het Huis van de Parlementsleden is er wel iets te doen rond taal en democratie of burgerzin. De jongeren wisselen om het uur van atelier.

Op vrijdag 27 april is het Paleis van de Natie voorbehouden voor kinderen van de lagere school; op maandag 27 april zijn de scholieren welkom.

OP VRIJDAG 27 APRIL TE 10 UUR 30: PERSVOORSTELLING VAN HET TALENFEEST.

De voorzitters van Kamer en Senaat en het Animatiecentrum voor Talen zullen op vrijdag 27 april te 10 uur 30 het Talenfeest in het peristylium aan de pers voorstellen.

Nadien zullen de voorzitters van Kamer en Senaat een rondgang maken.

Rond 12 uur zullen de voorzitters, genodigden en jongeren het talencharter ondertekenen in de ambtswoning van de Kamervoorzitter.

Nadien wordt een receptie in de ambtswoning van de voorzitter van de Kamer aangeboden.

PERS

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd de voorstelling van het project en de verschillende activiteiten op 27 en 30 april bij te wonen.

Ingang: Leuvenseweg, 13 ­ 1000 Brussel Info: www.talenanimatie.be

Inschrijving voor de receptie: fetelanguestalenfeest@senate.be

Brussel, 25 april 2007

Kamer van volksvertegenwoordigers - B-1008 Brussel D. Van den Bossche Tel. : 02/549 81 77 - Fax : 02/549 83 02 - E-mail : dominique.vandenbossche@dekamer.be