Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Maatschappelijke Opvang: Putsebocht

Op vrijdag 27 april organiseert de deelgemeente een informatiemiddag, over de twee voorzieningen van begeleid wonen, voor de bewoners van de Putsebocht.

U krijgt tijdens deze informatiemiddag uitleg over wat voor een voorziening het gaat, wat voor soort cliënten en begeleiding er komt, over de beheerscommissie en de gemaakte afspraken, oftewel het convenant. De informatiemiddag begint om 13.00 uur in eethuis Göreme, Putsebocht 113. U bent van harte welkom!

Verantwoordelijkheid deelgemeente
Zoals u in maart heeft gehoord zijn de voorzieningen bedoeld voor mensen met psychische problemen. Vanuit een maatschappelijk oogpunt vindt het dagelijks bestuur het daarom ook belangrijk om deze verantwoordelijkheid tot zich te nemen, want ook dak- en thuisloze Rotterdammers moeten uitzicht hebben op een normaal bestaan. In Feijenoord komen daarom net als in de andere deelgemeenten ook voorzieningen voor begeleid wonen voor deze groep mensen, waarvan twee op de Putsebocht. Eén voorziening is bedoeld voor zestien bewoners van het Leger des Heils en één voorziening voor twaalf personen van BAVO GGZ Europoort.

Geen drugsverslaafden
Belangrijk om te weten is dat deze toekomstige bewoners mensen zijn met psychische problemen zijn, en géén drugsverslaafden zijn. Zij wonen onder begeleiding in de voorziening, zijn in staat om met begeleiding goed te functioneren en de begeleiding is vierentwintig uur, zeven dagen per week.

Geen overlast voor omgeving
De voorzieningen mogen geen overlast opleveren voor de omwonenden. Daarover worden keiharde afspraken gemaakt met het Leger des Heils, BAVO, politie en de (deel)gemeente. De bewoners praten ook mee over de afspraken en deze worden op papier gezet (convenant). Vervolgens let de beheerscommissie van de deelgemeente (met politie, deelgemeente, instellingen en bewoners) erop dat de afspraken worden nagekomen. U kunt u als bewoner ook aanmelden voor de beheerscommissie.

Informatie
Voor meer informatie over deze informatieavond kunt u bellen met Marloes Pronk, wijkregisseur van Bloemhof, via telefoonnummer (010) 291 60 23.

Maatschappelijke Opvang Putsebocht

Datum: vrijdag 27 april 2007
Tijdstip: 13.00 uur
Locatie: eethuis Göreme