Ingezonden persbericht


Persbericht

Hans Mantel start met eigen programma op Arrow Jazz FM

Den Haag, 25 april 2007

Vanaf vrijdag a.s. zal Hans Mantel wekelijks te horen zijn op Arrow Jazz FM met zijn nieuwe radioprogramma Jazz Moves. Elke vrijdag van 21:00 tot 22:00 zal in Jazz Moves een selectie te horen zijn uit Mantels enorme jazzcollectie met beroemde jazzplaten, nieuwe uitgaven en minder bekende opnamen.

Na zijn afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium volgde Hans Mantel ook een studie musicologie aan de Universiteit van Utrecht. Als contrabassist is hij al dertig jaar actief en speelde met talloze jazzlegenden waaronder George Benson, Art Blakey, Wynton Marsalis, George Duke en John Scofield. Hij is als producer en presentator voor radio en televisie werkzaam voor de NPS en heeft een wekelijks radioprogramma bij de Wereldomroep. Ook schreef hji als jazzjournalist voor De Telegraaf. Naast deze werkzaamheden geeft Mantel clinics, workshops en lezingen aan o.a. conservatoria en universiteiten in binnen- en buitenland en is hij als docent Jazzgeschiedenis verbonden aan het conservatorium van Rotterdam.

Met Mantel haalt Arrow Jazz FM wederom een bekende autoriteit op het gebied van jazz in huis. Wynton Marsalis zegt over zijn basspel: "Hans Mantel possesses a big sound and a big desire to make the music feel good."

Arrow Jazz FM is te ontvangen via de ether op 90.5 - 90.7 FM en via alle kabelnetten. Arrow Jazz FM bereikt per maand ca. 700.000 verschillende jazz-liefhebbers in Nederland.

Crosspoints B.V.

Voor nadere informatie:
Ad Ossendrijver
Plein 18a
2511 CS Den Haag
Postbus 116
2501 CC Den Haag
T: 070 363 2727
F: 070 365 35 11
E: info@arrow.nl
I: www.arrow.nl


---- --