Persberichten Eemland noord, 09.50 uur

Utrecht, 27-04-2007

Verkeerscontrole

SOEST/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft donderdag 26 april een verkeerscontrole gehouden op de Birkstraat in Soest en De Kronkels in Bunschoten-Spakenburg.

Tijdens de controle werden 35 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, gladde banden, verlopen APK, niet handsfree bellen, defecten aan de aanhangwagen en het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast werden in de avonduren nog 251 blaastesten afgenomen. Hierbij waren geen bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken.

Te veel gedronken

SOEST/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft vrijdagmorgen twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

Op de Stadhouderslaan werd, om 00.50 uur, een 29-jarige inwoner van Baarn aangehouden die bij controle 365 ug/l blies. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Op de Broerswetering werd, om 02.25 uur, een 50-jarige Bunschoter aangehouden die 530 ug/l op de ademtestapparatuur blies. Ook deze verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.