Gemeente Leeuwarden

Virtueel wandelen door Leeuwarder stadhuis

Altijd al een kijkje willen nemen in de kamer van burgemeester Dales? De trouwzaal van het Stadhuis eens willen bewonderen, maar geen geschikte partner? Vanaf nu is het mogelijk om 24 uur per dag een virtuele rondleiding te krijgen door het Stadhuis en Stadhouderlijk Hof van Leeuwarden via www.beeldbankleeuwarden.nl. Met de muis beweegt de bezoeker zich gemakkelijk door panoramaopnames van de verschillende historische interieurs.

De meeste kunstvoorwerpen zijn daarbij in hun oorspronkelijke omgeving te zien. Met een simpele muisklik kan worden ingezoomd op een kast, een schilderij of op een antieke schatkist. Bij iedere ruimte en voorwerp kan gekozen worden voor aanvullende kunsthistorische informatie. De bezoeker kan er ook voor kiezen alleen de beelden te bekijken. De foto's en beelden zijn van een zeer hoge kwaliteit en er kan tot in detail worden ingezoomd.

Het Historisch Centrum Leeuwarden van de gemeente Leeuwarden is één van de eerste erfgoedinstellingen die deze dienst aanbiedt. Sinds anderhalf jaar werkt er een conservator aan de ontsluiting van de grote gemeentelijke kunstcollectie. De virtuele rondleiding is een tastbaar resultaat van het gemeentelijk kunstbeheer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: (058) 233 4002 of het Historisch Centrum Leeuwarden, Grote Kerkstraat 29, 8911 DZ Leeuwarden.

Jan Folkerts (directeur Historisch Centrum Leeuwarden) Marco van Bel (conservator en beheerder) tel. 058-2332356 058-2332810

mail: jfolkerts@leeuwarden.nl mvbel@leeuwarden.nl