Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 27-04-2007

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed achter zijn stuur zat.

Rond 19.50 uur kreeg de politie de melding dat een bestuurder met pech ter hoogte van het Europaplein zou staan. Ter plaatse troffen de agenten een 58-jarige man uit Utrecht aan. Zijn voorwiel van de auto was afgebroken. De agenten roken bij de man een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 350 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en en rijverbod van één uur.

Aangehouden na achtervolging in gestolen auto

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie na een achtervolging twee personen aangehouden in een gestolen auto.

Een motoragent stond omstreeks 15.40 uur met zijn motor ter hoogte van de Wilhelminalaan. De agent zag een auto met hoge snelheid langsrijden in de richting van de Europalaan. De agent reed achter de auto aan en gaf het kenteken door aan de meldkamer. Al snel bleek dat de auto gesignaleerd stond. De bestuurder stopte voor het rode verkeerslicht om rechtsaf te slaan richting de Rijksweg A12 naar Den Haag.

De agent stopte naast de auto en wilde het portier van de auto openen. Op dat moment reed de bestuurder met hoge snelheid weg linksaf deWinthontlaan op. Hierbij moest de agent snel gas geven om te voorkomen dat hij geraakt werd. De bestuurder reed vervolgens rechtsaf de Zeehaenkade en daarna de Noordersluis in. Omdat de Noordersluis doodloopt draaide de bestuurder aan het einde van de weg zijn voertuig en liet een vrouwelijke passagier uit zijn auto stappen. Daarna gaf de man weer gas en reed recht op de motoragent af.

Nog op de Noordersluis wist een politiebus de auto aan de achterzijde te raken waardoor de bestuurder van de weg schoof en in de berm tot stilstand kwam. De 28-jarige bestuurder uit Utrecht verliet zijn auto en rende weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn 42-jarige passagier uit Ede werd eveneens aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto woensdag betrokken was geweest bij een inbraak in Zeist.

Aangehouden voor heling

UTRECHT Op de Nolenslaan heeft de politie donderdagmiddag twee mannen aangehouden voor het helen van gestolen goederen.

Getuigen belden omstreeks 15.55 uur naar de politie omdat men zag dat twee mannen autoradios en hasj aan het verkopen waren. De twee verdachten zouden ter hoogte van de Nolenslaan lopen. Agenten troffen de mannen - 37 en 43 jaar beiden uit Utrecht - aan en controleerde het tweetal. Getuigen gaven aan dat een tas met gestolen waar in de struiken lag. In de tas trof de politie bankpasjes en twee autoradios aan. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Lange Elisabethstraat heeft de politie donderdagmiddag een minderjarig meisje aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.50 uur dat een meisje zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk wilde het 15-jarige meisje uit Utrecht met oorbellen de winkel verlaten. Zij werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen in een woning aan het Thomas A Kempisplantsoen een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politie onderzoek werd omstreeks 10.05 uur een onderzoek ingesteld in een woning aan het Thomas A kempisplantsoen. In de woning trof de politie in drie vertrekken een in werking zijnde hennepkwekerij aan. (Bij het uitgaan van dit bericht is niet duidelijk over hoeveel planten het gaat). Door de energiemaarschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De 20-jarige eigenaar van de woning stond al bij de politie gesignaleerd en zal over de kwekerij ondervraagd gaan worden. Alle planten en de complete apparatuur werd in beslag genomen.