Persberichten Eemland zuid, 09.55 uur

Utrecht, 27-04-2007

Vrouw onder invloed rijdt tegen boom

LEUSDEN De politie heeft donderdag 26 april om 14.25 uur een 60-jarige inwoonster van Leusden aangehouden die onder invloed van alcohol tegen een boom was gereden op de Hamerveldseweg.

De vrouw blies op de ademtestapparatuur 590 ug/l en raakte haar rijbewijs kwijt. Naast de invordering van haar rijvaardigheidsbewijs kreeg zij ook een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. De auto was dermate beschadigd dat deze niet meer te rijden was.

Heling

AMERSFOORT Onderweg naar een melding werden agenten onder het tunneltje van de Liendertseweg aangesproken door een getuige met het verhaal dat hij twee personen met een laptop-tas had zien sjouwen en deze hadden verstopt toen zij politiesirenes hoorden.

Eén van deze personen werd door de getuige aangewezen waarna deze werd aangehouden. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Amersfoort, overhandigde de laptop-tas met notebook aan de agenten waarbij bleek dat de computerapparatuur afkomstig was van een diefstal uit een auto, gepleegd op 25 april op de Geelgorsstraat.

De verdachte is ingesloten op het politiebureau en de politie zet het onderzoek voort.

De politie is nog op zoek naar de getuige die de agenten tipte over de laptop. Het verzoek aan de onbekende getuige, die op dat moment aan het hardlopen was, om zich alsnog te melden op het politiebureau.