Politie Groningen

Vrijdag 27 april 2007

Provincie Groningen, 27-04-2007

Blijham: politie zoekt getuigen beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 81-jarige vrouw. De vrouw liep woensdagmiddag even na 12.00 uur over De Omloop in Blijham. Een onbekende man vroeg haar naar een straatnaam, maar die kon zij niet geven. Toen de vrouw verder liep, werd plotseling met kracht haar schoudertas weggenomen. De vrouw kwam hierdoor ten val. Zij is opgenomen in het ziekenhuis en moest een knieoperatie ondergaan.

De onbekende man is vermoedelijk ongeveer 1.70-1.75 m. lang en tussen de 20 en 30 jaar. De man droeg mogelijk een blauwe broek en een rood shirt. Mensen die iets kunnen zeggen over het incident of over de identiteit van de man worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: politie vordert rijbewijs in

De politie heeft donderdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige automobilist uit Groningen. De man reed zonder verlichting over de Kraneweg in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,6 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. Aangezien hij zijn rijbewijs niet bij zich had, is zijn auto aan het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: twee mannen aangehouden

Twee 18-jarige mannen uit Zuidhorn en Groningen zijn donderdagnacht aangehouden. De Stadjer had eerder een 16-jarige jongen uit Zuidlaren op zijn neus geslagen. Dit gebeurde aan de Grote Markt in Groningen. Aanleiding was dat de andere 18-jarige was gestruikeld over de voet van de 16-jarige. De 16-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen. De twee mannen gingen er na de vuistslag vandoor, maar konden op aanwijzing van enkele getuigen later worden aangehouden. Het tweetal is na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bon wildplassen leidt tot belediging

Een 19-jarige Stadjer is donderdagnacht aan de Grote Markt in zijn woonplaats aangehouden. De man had zich bemoeid met het feit dat zijn 18-jarige kameraad uit Groningen twee bekeuringen kreeg. De 18-jarige had staan urineren tegen de gevel van een bankgebouw. Bovendien kon hij zich niet legitimeren. De 19-jarige bemoeide zich hiermee en beledigde de agenten. Hierop is hij aangehouden. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft donderdag op de Olgerweg in Engelbert een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 334, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Warfhuizen: verkeerscontrole

Op de Roodehaansterweg heeft de politie donderdagochtend een controle gehouden op het passerende wegverkeer. Tijdens de controle zijn 15 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordels het niet hebben van een geldige APK keuring en het gebruik van de mobiele telefoon. Eén bestuurder moest mee naar het politiebureau voor de betaling van meerdere openstaande geldboetes.

Appingedam: fietser met letsel naar ziekenhuis

Op de Delfzijlsterweg kwam donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Appingedam in botsing met een tegemoetkomende auto. De jongen reed met een vriendje richting Appingedam. Toen hij bijna een schoen verloor week de jongen met zijn fiets uit naar het midden van de weg. Hij kon daarbij een tegemoetkomende automobilist uit Farmsum niet ontwijken en botste tegen de zijkant van de auto. De jongen moest met borstletsel naar het ziekenhuis in Delfzijl worden gebracht.

Stadskanaal: man veroorzaakt overlast

Op de Hoofdkade heeft de politie donderdagochtend een 32-jarige man uit Veendam aangehouden. De man stond met zijn auto voor een scholengemeenschap waarbij hij een van de medewerkers van de school bedreigde. Toen agenten hem aanspraken begon hij de politiemensen uit te schelden en maakte hij ze uit voor racisten. Tevens zette hij de radio van de auto zo hard aan dat dit overlast veroorzaakte. De man gedroeg zich zeer recalcitrant en bedreigend. Hierop hebben agenten de verdachte aangehouden. Onderweg naar het bureau bedreigde hij de agenten opnieuw. Aan het bureau werd de man gehoord en kreeg hij enkele boetes uitgereikt, waarna de man werd weggestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer: snorfietser aangereden

Op de Borgercompagniesterstraat in Sappemeer is donderdagmiddag een 42-jarige snorfietser uit Hoogezand aangereden. De man kreeg geen voorrang van en 47-jarige automobilist uit Muntendam. De automobilist zag bij het afslaan de snorfietser over het hoofd, waardoor de man uit Hoogezand werd geschept. Hij moest met onbekend lestel naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht.

Oude Pekela: man gewond na brand

Bij een woningbrand aan de Veemstede in Oude Pekela raakte donderdagavond een 69-jarige inwoner van Blijham gewond. Het slachtoffer was bezig met laswerkzaamheden in de woning. Door het knappen van de gasslang ontstond er een klein brandje. Het slachtoffer liep daarbij brandwonden op en hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Een zeldzame lp collectie raakte door de brand ernstig beschadigd. De brandweer wist de brand snel te blussen. Wel liep de woning forse waterschade op.

Stadskanaal: fietser onder auto

Op de Hunsingolaan botste donderdagavond een 63-jarige man uit Stadskanaal met zijn fiets tegen de auto van een 42-jarige vrouw uit Musselkanaal . De manverleende bij het oversteken van de rijbaan geen voorrang aan de automobiliste. Na onderzoek bleek dat de man alcohol had gebruikt. Een blaastest bleek niet mogelijk waarna van de man een bloedproef werd afgenomen. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Hoogezand: verkeerscontrole samen met bewonersorganisatie

De politie heeft donderdag in samenwerking met de bewonersorganisatie op de Van Neckstraat, Violenstraat en Jacobsstraat een
verkeerscontrole gehouden. Er werden ruim 400 voertuigen gecontroleerd. Aan 33 bestuurders werd een boete uitgereikt voor te hard rijden, niet dragen gordels, geen APK keuring en twee bromfietser overtredingen. Er werd bovendien van 45 bestuurders een alcoholblaastest afgenomen. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. Door de deelnemers van de bewonersorganisatie werden flyers uitgereikt waarin aandacht voor de veiligheid in de buurt werd gevraagd. De actie van politie en bewoners werd door weggebruikers bijzonder gewaardeerd. De gezamenlijke actie werd afgesloten in het wijkcentrum.