Gemeente Geldermalsen

Praten met de gemeenteraad in Acquoy, Buurmalsen en Geldermalsen

27 april 2007 - Voorzieningen trekken weg uit de kernen; wat kunnen we daar aan doen? Te weinig betaalbare huizen voor starters en senioren? Meer bouwen of anders verdelen? Meer veiligheid via buurtpreventie of een hardere aanpak? Over deze en andere themas kunnen inwoners van de gemeente Geldermalsen tijdens inloopbijeenkomsten op 9, 10, 11, 12 mei in gesprek met de gemeenteraad in Acquoy, Buurmalsen en Geldermalsen.

Op 25 april vond in Deil de aftrap plaats van de serie inloopavonden die de gemeenteraad organiseert om informatie van bewoners te krijgen over de toekomst van Geldermalsen. De raad wil op basis hiervan een visie ontwikkelen op Wonen, welzijn, zorg en leefbaarheid in Geldermalsen. Inwoners van Deil en omgeving maakten van de gelegenheid gebruik om in discussie te gaan met de raadsleden en met elkaar over de themas voorzieningen, ontmoetingsplekken, betaalbare woningen voor starters en senioren, toename van onveiligheidsgevoelens en de positie van de agrarische sector. De scenarios vormden een goed hulpmiddel bij de discussies.

Het organiseren van inloopavonden is nieuw voor de gemeenteraad. Mensen kunnen tussen bepaalde tijden naar een locatie komen en individueel in gesprek gaan met een raadslid. Zij kunnen dus inlopen op de tijd die hen het beste past. Er staan nog vier bijeenkomsten op het programma: op 9 mei van 19.00 tot 22.00 uur in De Schakel in Acquoy, op 10 mei van 19.00 tot 22.00 uur in Ons Eigen Gebouw in Buurmalsen, op 11 mei van 18.30 tot 21.00 uur in een tent op het Marktplein in Geldermalsen en op 12 mei van 9.30 tot 16.30 uur ook op het Marktplein in Geldermalsen. Inwoners zijn op elke locatie van harte welkom; ze zijn niet gebonden aan de bijeenkomst in de eigen woonkern. Als dank voor de medewerking krijgen bezoekers een klein presentje met visie.

Mensen die niet naar de bijeenkomsten kunnen komen, kunnen ook hun mening geven via de gemeentelijk website met de knop Praat mee over de toekomst van Geldermalsen.