Gemeente Gouda


lintjesregen 2007 (27-4-2007)

Op vrijdag 27 april ontvangen 12 Goudse inwoners een Koninklijke onderscheiding. Twee personen ontvangen het lintje buiten de gemeente Gouda. Aan 10 Gouwenaars en aan een inwoner van Reeuwijk wordt de Koninklijke onderscheiding door de burgemeester van Gouda, de heer W.M. Cornelis, uitgereikt.

mevrouw J.F. Broer (61)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege haar inzet voor de Gereformeerde Kerk in Gouda. Mevrouw Broer is 25 jaar koster in kerkgebouw de Veste. Zij bedient vanaf 1990 de kerkradio.

De heer B.C. de Bruijn (69) inwoner van Reeuwijk Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege zijn advisering en ondersteuning sinds 1985 van voetbalverenigingen als lid van de werkcommissie financiële ondersteuning verenigingen van de KNVB. De heer De Bruijn was 20 jaar (1976-1995) penningmeester van de Goudse voetbalvereniging sv Gouda. Sinds 1996 is hij penningmeester van de Vereniging van Goudse Sportorganisaties (VGSO).

mevrouw T.L. Coster Vlot (69)
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege haar inzet voor de Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten. Naast het feit dat zij vele bestuurlijke activiteiten (heeft) verricht, heeft zij andere vrouwen gestimuleerd de stap te maken naar bestuursfuncties binnen de brancheorganisatie van Accountants-Administratieconsulenten.

de heer D. Dijkstra (63)
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege zijn inzet voor de Gereformeerde Kerk, voor verstandelijk gehandicapten in Gouda, het Regionaal Zorgberaad Midden-Holland en vanwege zijn inzet als volleybaltrainer.

En zijn echtgenote

mevrouw T. Dijkstra Ferwerda (63)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege haar inzet voor de Gereformeerde Kerk. Mevrouw Dijkstra begeleidt als vrijwilligster verstandelijk gehandicapten. Als lid van Tryfena is zij in het bijzonder belast met de aspecten lief en leed van de kerkelijke gemeente. Zij verrichtte geruime tijd vrijwilligerswerk in verpleeghuis de Riethoek.

mevrouw A.C. van Eersel Bezemer (45)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege haar bestuurslidmaatschap van de Dierenambulance Gouda en van Goudas 50+ partij. Mevrouw Van Eersel was voorzitter Seniorennetwerk VVD Gouda en lid van het seniorennetwerk VVD binnen Provinciale Staten van Zuid-Holland. Zij bekleedde de functie van waarnemend bestuurslid Natuur en Recreatieschap Reeuwijkse Plassen, was penningmeester/secretaris bij de Stichting het Van Itersonziekenhuis te Gouda, Lid van de Raad van Toezicht van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda en acht jaar gemeenteraadslid voor de VVD in Gouda.

de heer P.C.A.M. Geurts (59)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege zijn langdurige bijdrage aan het opleiden van schilders, meester schilders en ondernemers en voor zijn jarenlange vrijwillige activiteiten op sociaal en maatschappelijk gebied. De heer Geurts assisteert bij eucharistievieringen in zorgcentrum Savelberg en hij begeleidt gehandicapten bij vakantiereizen als lid van de plaatselijke werkgroep van de Zonnebloem.

de heer M. de Groot (52)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege zijn activiteiten op cultureel, sociaal en maatschappelijk gebied. De heer De Groot is al bijna 20 jaar politiek actief en bekleedt meerdere bestuursfuncties. Heden is hij voorzitter van de PvdA-afdeling Gouda, voorzitter (medeoprichter) van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Gouda en voorzitter van de vereniging voor openbaar onderwijs Gouda e.o.

de heer P. den Hertog (71)
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege zijn inzet voor de participatie en integratie van allochtonen in Gouda. De heer Den Hertog was bestuurslid /voorzitter van de Vakschool in Schoonhoven. Hij zet zich vanaf eind jaren 90 in voor de leefbaarheid en veiligheid in de buurt via het Buurt Preventie Project. Hij is bestuurslid van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda en bestuurslid Stichting Zorgplan - Regionaal Patiënten-Consumenten Platform Midden-Holland. Tussen 2002 en 2006 trad hij op als onafhankelijk voorzitter van de Werkgroep Platform Binnenstad West.

mevrouw M.E.C. Noordanus - Winkler (70)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege haar vrijwillige werkzaamheden voor de basisschool de Polsstok in Berkenwoude en haar bestuurslidmaatschap van de muziekschool aldaar. Mevrouw Noordanus coördineerde landelijke collectes voor het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. Op haar initiatief is in 1993 de stichting Gouwe Daad, voor hulp in noodsituaties in het buitenland, opgericht. Zij bekleedde 11 jaar een bestuursfunctie bij deze stichting. Gedurende 7 jaar heeft zij het vice-voorzitterschap uitgeoefend in de landelijk opererende Nederlandse Coeliakie vereniging; sinds 2002 is zij vrijwilligster terminale thuiszorg bij informele Zorg Midden-Holland / Vierstroom en sinds 2000 is zij voorzitter van de Kerkenraad Remonstrants Gereformeerde Gemeente Gouda.

mevrouw T.C.H. Olbertijn van Nieuwpoort (46)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege haar inzet voor de Hervormde gemeente Gouda. Mevrouw Olbertijn geeft 25 jaar leiding aan Jeugdclub Het Visnet (Hervormde gemeente Gouda). Zij is inmiddels 13 jaar secretaresse van de Stichting Christelijke Hupverlening, heeft 10 jaar lang het collecteren voor het Reumafonds in Gouda gecoördineerd en heeft een viertal jaren hulp geboden aan kinderloze echtparen bij o.a. adoptieprocedures.

De volgende twee Gouwenaars ontvangen de Koninklijke onderscheiding elders.

Uit handen van de burgemeester van Moordrecht, de heer Van der Meer:

de heer A. van den Berg (67)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Vanwege zijn langdurige inzet, vanaf 1967, voor Schaakvereniging De IJssel in Moordrecht. Met de jaarlijkse organisatie van het regionaal ZuidplasTop-12 schaaktoernooi, de eindredactie van het clubschaakblad, het beheren van het schaakclubarchief en zijn werkzaamheden voor de ledenadministratie van de Rotterdamse Schaakbond levert hij een belangrijke bijdrage aan de schaaksport.

En uit handen van de minister van defensie, de heer Van Middelkoop:

de heer H.T.M. Kaufmann (56)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de beleidsontwikkeling en advisering, zorg, ondersteuning en inzet ten behoeve van Nederlandse oorlogsveteranen en vredesmissieveteranen. Hij vormt een vraagbaak voor luchtmachtveteranengroeperingen. De heer Kaufmann heeft zich als vrijwilliger verdienstelijk gemaakt voor de Goudse zwemvereniging DONK, de stichting RTV Gouwestad en voor het Nederlandse Rode Kruis.