AutoRai

SEAT & Tom Coronel introduceren exclusief TW Steel âWTCCâ horloge

(4/27/2007)
SEAT is al drie jaar lang actief in het World Touring Car Championship, waar het merk met de SEAT Leon en de Nederlandse SEAT-coureur Tom Coronel ruim vertegenwoordigd is. Als onderdeel van de activiteiten in het WTCC en de aanstaande races op het Circuit Park Zandvoort brengen SEAT en Tom in samenwerking met TW Steel, de gerenommeerde horlogefabrikant, een zeer exclusief âTom Coronel WTCCâ uurwerk op de markt.

Vandaag overhandigde Coronel tijdens een WTCC persconferentie in Zandvoort namens SEAT en TW Steel het eerste exemplaar aan Marcello Lotti, de overkoepelende baas van het World Touring Car Championship.

SEAT is de afgelopen jaren met de Leon World Touring Car zeer succesvol in het WTCC, met als absolute bekroning de 2006-titel in de Independentsâ Trophy met de Nederlandse SEAT-coureur Tom Coronel. Dit jaar gaan SEAT en Tom Coronel opnieuw voor WK-succes, ditmaal in het algemeen klassement. Om hun betrokkenheid in het FIA wereldkampioenschap toerwagens nog verder te benadrukken, hebben de Nederlandse SEAT-importeur Pon Car en coureur Tom Coronel samen met TW Steel een exclusief horloge ontwikkeld, waarvan slechts 150 exemplaren worden geproduceerd.


001
Het Tom Coronel WTCC horloge van TW Steel is op de stalen kast aan de linkerkant voorzien van een speciale âWTCCâ gravure en nummering, terwijl de handtekening van Tom op de achterkant is gegraveerd. Het uurwerk beschikt over een oversized kast van maar liefst 48 mm en is uitgerust met een chrono uurwerk met tussentijd meting en een tachymeter voor het aflezen van de gemiddelde snelheid. Bovendien is het horloge tot op 100 meter diepte waterdicht. Vanaf eind mei is het speciale uurwerk, met een prijs van ⬠299,-, leverbaar via de erkende TW Steel leveranciers (zie ook www.twsteel.com).

Vandaag overhandigde Tom Coronel het eerste exemplaar van het WTCC horloge, uiteraard voorzien van serienummer 001, aan Marcello Lotti, general manager van KSO, dat namens de FIA het World Touring Car Championship organiseert en promoot. Lotti was vandaag in Nederland vanwege een persconferentie over de naderende races voor het World Touring Car Championship op het Circuit Park Zandvoort, op 6 mei aanstaande. âIk voel me zeer vereerd om het eerste exemplaar van dit exclusieve SEAT Tom Coronel WTCC uurwerk in ontvangst te mogen nemen,â aldus Marcello Lotti. âHet doet me goed om te zien hoezeer SEAT bij dit wereldkampioenschap voor toerwagens betrokken is en de manier waarop het merk de prestaties op de baan doorvertaalt naar het uitbouwen van haar sportieve merkimago.â

âNederland heeft het WTCC met open armen ontvangen en wij zullen er voor zorgen dat het publiek, dat op 6 mei naar het duinencircuit komt, op een absoluut spektakel kan rekenen,â aldus Lotti.

SEAT zorgt voor WTCC-spektakel in Zandvoort
Het World Touring Car Championship wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd en is samen met de Formule 1 en het World Rally Championship (WRC) het enige, officiële wereldkampioenschap binnen de internationale autosport. Bovendien is het de intentie van de FIA, de overkoepelende wereld autosport federatie, om het WTCC na de F1 tot het tweede officiële FIA wereldkampioenschap uit te laten groeien. Alle races zijn live te volgen op Eurosport, waarbij het aantal internationale kijkers is gegroeid van 61 miljoen in het eerste jaar naar maar liefst 450 miljoen in 2006. In Nederland zijn de samenvattingen van de WTCC-races dit jaar te zien in het autosport-programma RTL GP op RTL7, voorafgaand aan de Formule 1 verslagen. Bovendien zal RTL GP âliveâ verlag doen van de WTCC-races op Zandvoort, op zondag 6 mei.

SEAT is één van de merken die vanaf het allereerste uur betrokken zijn bij het World Touring Car Championship, het eerste jaar nog met de SEAT Toledo en sinds 2006 met de razendsnelle SEAT Leon World Touring Car. In het weekend van 5 & 6 mei pakt SEAT tijdens de WTCC-races in Zandvoort dan ook groots uit. Niet alleen op de baan gaat de Spaanse autofabrikant voor een spektakel zorgen, ook op de tribunes wordt het één groot Spaans feest. In de maand april organiseerde de Nederlandse SEAT-importeur Pon Car bijvoorbeeld een omvangrijke proefrit-campagne. Iedereen die bij de SEAT-dealer een proefrit maakte in een SEAT, ontving gratis twee toegangskaarten voor de WTCC-races in Zandvoort. De WTCC proefritactie is uitgegroeid tot een enorm succes en dat betekent dat de tribunes van Circuit Park Zandvoort op 6 mei voor een groot gedeelte in beslag genomen zullen worden door een grote schare SEAT-fans.