Gemeente Tiel


Malafide beveiligingsbedrijven

De gemeente krijgt momenteel vragen van mensen die telefonisch worden benaderd door beveilingsbedrijven. Deze malafide bedrijven beweren dat zij in samenwerking met de gemeente en de politie een onderzoek doen naar de beveiliging van uw woning. Van deze samenwerking is absoluut geen sprake.

Werkwijze en colportagewet
Het beveilingsbedrijf belt u op en maakt een afspraak voor een huisbezoek. Soms spreken zij u op straat aan. Zij proberen u een onveilig gevoel te geven. Vaak bieden ze u een gratis beveiligingssysteem aan, maar u moet wel een duur contract afsluiten voor een aansluiting op een meldkamer. Menig consumentenprogramma heeft al aandacht aan dit soort praktijken besteed. Mocht u toch via deze bedrijven iets gekocht hebben, weet dan dat de Colportagewet van toepassing is. U kunt dus nog binnen acht dagen van uw aankoop/contract af.

Veilig een beveiligingssysteem aanschaffen
Breng in eerste instantie goede sloten op ramen en deuren aan. Let op het Politiekeurmerk. Wilt u toch een beveiligingssysteem aanschaffen, neem dan een gerenommeerd bedrijf in de arm. Kijk voor deze bedrijven op www.politiekeurmerk.nl Hier kunt u doorlinken naar de erkende bedrijven.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 26 april 2007