Gemeente Nuth


Opening Ellerschans
Restauratie Diepven afgerond

nr. 16, 26 april
2007 www.route2020.nlwww.limburg.nl/plattelandinuitvoering

Opening Ellerschans

Oude tijden herleven tussen Ell en Swartbroek. De reconstructie van de Ellerschans, een boerenschans uit de zeventiende eeuw, is voltooid. De eeuwenoude vluchtschans werd ontdekt bij de herinrichting van de Tungelroyse beek, en is nu weer zichtbaar. Op zondag 29 april vindt vanaf 13.30 uur de officiële opening plaats (bij de witte boerderij naast de Ellerschans, Busstraat 1 te Ell). Vervolgens kan iedereen zelf op ontdekkingstocht rondom de nieuwe Ellerschans.

Informatiestands staan langs een uitgezette wandelroute en geven informatie over de Tungelroyse beek, de aangrenzende wandelroutes in Swartbroek en Ell en de geschiedenis van de schans en de omgeving. De schans ligt precies tussen de natuurgebieden Ellburg en De Krang. Voor wie bij de opening aanwezig wil zijn, kan e-mail sturen naar gemeente@weert.nl ter attentie van mevrouw A. ten Bloemendal.

Restauratie Diepven afgerond

De restauratie van het Diepven in de gemeente Leudal door de Vereniging Natuurmonumenten is afgerond. Diepven is een onderdeel van Heioord, een natuurgebied ten westen van Neeritter. De restauratie is van groot belang voor de verdrogingsbestrijding in deze omgeving. Het wateroppervlak is vergroot van 400 m² naar 7000 m², zodat het ven weer toegankelijk is voor watervogels.
Excursie door Diepven? Neem contact op met Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, tel: 0495 52 21 71.