Gemeente Leeuwarden

27 april 2007

Bekendmaking locatie Leeuwarder Cruyff Court

Leeuwarden krijgt haar eigen Cruyff Court. De locatie wordt vrijdagavond 27 april bekendgemaakt in het Cambuurstadion, voorafgaand aan de laatste seizoenswedstrijd van SC Cambuur.

Wethouder Marco Florijn van de gemeente Leeuwarden en directeur Alex Pama van SC Cambuur zullen daarbij het startsein geven voor de realisering van het 'Cruyff Court Cambuur Leeuwarden Veld'.

Het Cruyff Court is de moderne invulling van een schoolplein, straat of parkeerterrein, waar de jeugd vrijuit een balletje kan trappen of op andere wijze kan spelen. Met de realisatie van de Cruyff Courts wordt sport voor jongeren met en zonder handicap gestimuleerd en in het bijzonder(straat)voetbal een nieuwe impuls gegeven. Sociale verantwoordelijkheid, integratie, samenspelen en normen en waarden in het spel zijn daarbij belangrijke thema's. De Cruyff Foundation en de KNVB hebben daarom de handen ineengeslagen om in het hele land, in samenwerking met gemeenten en betaald voetbalorganisaties, in totaal circa 100 van deze speelvelden te realiseren.

Het Cruyff Court is een multifunctioneel speelveld ter grootte van 28 x42 meter (ofwel 2 en 3 keer het magische "Cruyff-getal": nummer 14!) en voorzien van kunstgras, oranje goals, een blauwe omheining en op de middenstip het logo van het Cruyff Court. De aanlegkosten van een Cruyff Court komen gemiddeld uit op ongeveer E 100.000,-. De Stichting Cruyff Courts KNVB Velden verstrekt hierin een bijdrage van E 50.000,-.

De aanleg zal zo mogelijk direct na de zomervakantie starten. De uitvoering van de werkzaamheden zullen in totaal 6 tot 8 weken in beslag namen. Op het Cruyff Court zullen diverse activiteiten worden georganiseerd. De BVO Cambuur Leeuwarden zal daarbij nadrukkelijk een rol spelen. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan clinics, trainingen en/of wedstrijdjes voor buurtbewoners met ondersteuning spelers en technische staf van de BVO.