Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 27-04-2007

Aanrijding met letsel
ELP Donderdagavond raakten bij een aanrijding op de N374 twee personen gewond. Een 59-jarige autobestuurder uit Moordrecht bracht op een gegeven moment zijn auto tot stilstand op de rijbaan. Een achter hem rijdende 20-jarige Beilenaar zag dit te laat waardoor er een kop-staart botsing plaatsvond. De 59-jarige man en een 20-jarige inzittende passagier van de Beilenaar werden met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. (07-134902)

Politie bekeurt alcomobilisten
RUINEN In de nacht van donderdag op vrijdag bekeurde de politie een 20-jarige autobestuurder uit Pesse. De man reed in zijn auto over de Westerstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 500 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. (07-134965)

PEIZE In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee knapen, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Roden, aangehouden. Het tweetal reed in een auto over de Hoofdstraat waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor. Hij botste tegen een lantaarnpaal en kwam een aantal meters verder in de groenvoorziening tot stilstand. Toen getracht werd de auto met afgeslagen motor weer te starten, vatte deze vlam waarna de voorzijde geheel uitbrandde. Omdat beide jongens alcohol genuttigd hadden en na onderzoek niet duidelijk werd wie had gereden werd bij het tweetal een blaasproef afgenomen. De 16-jarige knaap blies 140 ug/l en de 17-jarige 370 ug/l. De verdachten zijn ingesloten en verder onderzoek door de politie volgt. (07-134978)

Autodiefstal
EMMEN Een 59-jarige Emmenaar deed donderdagavond aangifte van diefstal van zijn auto. De man parkeerde omstreeks 19.30 uur zijn auto op een parkeerplaats bij winkelcentrum Peyserhof. Toen hij na ongeveer 25 minuten weer terug kwam bleek zijn auto gestolen te zijn. De man was tevens zijn sleutels kwijt. (07-134913)

Diefstal kippen en eieren
SCHOONEBEEK Een 52-jarige eigenaar uit Schoonebeek deed donderdagmiddag aangifte van diefstal van drie kippen, 1 haan en 2 hennen, en tien broedeieren. De raskippen en eieren werden weggenomen uit zijn kippenhok aan de Kerkhoflaan. De totale schade bedraagt ongeveer 85. (07-134774)

Politie houdt stenendieven aan
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee mannen, 27 en 36 jaar oud en afkomstig uit Emmer Compascuum, aangehouden terzake diefstal. Het duo werd aangetroffen in de Laan van de Bork bij een aanhanger die was gevuld met stenen. Ze verklaarden stenen te hebben weggenomen van het bouwterrein aan de Laan van de Bork. Beide verdachten werden ingesloten. (07-134956)

Politie houdt knapen aan terzake vernielingen
ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Parkplein drie Assenaren, twee van 16 en een van 17 jaar oud, aangehouden. De knapen worden er van verdacht meerdere vernielingen te hebben gepleegd. Op de Gratemastraat werd een hekwerk op een auto gegooid, op de rijbaan van de Bosstraat werden rioolbuizen gerold en achtergelaten en op de Parkstraat werd eveneens een hekwerk op straat aangetroffen. De politie onderzoekt de vernielingen. (07-134979)

Huiselijk geweld
VALTHERMOND Donderdagavond heeft de politie een 48-jarige inwoner van Valthermond aangehouden terzake huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn 41-jarige vrouw te hebben bedreigd. De man werd ingesloten. (07-134899)

Politie bekeurt bierdrinker
HOOGEVEEN Een 33-jarige Hoogevener is donderdagavond bekeurd voor het drinken in het openbaar. De man werd in de Hoofdstraat aangetroffen terwijl hij bier zat te drinken. (07-134891)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280