Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 27-04-2007

Verkeersongeval met gewonde

VEENENDAAL Op donderdag 26 april vond op de kruising van de Zandstraat met de Julianastraat een aanrijding met twee autos en een fietser plaats waarbij laatstgenoemde gewond raakte.

Een 37-jarige inwoonster van Veenendaal reed rond 07.15 uur weg vanaf een parkeersplaats de Zandstraat op maar zag daarbij een naderende personenauto over het hoofd. Deze auto werd bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Veenendaal die door de botsing op het fietspad aan de linkerzijde van de weg terecht kwam. Daar reed een 61-jarige fietsster uit Veenendaal die door de auto werd aangereden. Zij kwam op de motorkap van de auto terecht, liep hoofdletsel op en werd door de ambulance naar ziekenhuis vervoerd. Alle betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd.

De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrander op heterdaad aangehouden

RHENEN De politie heeft, met hulp van diverse getuigen, een 18-jarige aanrander uit Rhenen aangehouden die kort daarvoor een 16-jarig meisje uit Rhenen had aangerand op de Cuneralaan.

De politie kreeg op donderdag 26 april om 16.25 uur de melding dat het meisje was aangerand en ging met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Door het slachtoffer en getuigen was een goed signalement van de verdachte verstrekt, waardoor deze door agenten op het schelpenpad in de omgeving van Nude kon worden aangehouden. Een aantal getuigen was nog in de directe omgeving en riepen naar de agenten dat dit de aanrander was.

De man is ingesloten in het politiebureau en de politie zet het onderzoek voort.

Alcohol

VEENENDAAL/RHENEN De politie heeft vrijdag 27 april twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.30 uur werd op de Herenstraat in Rhenen een 52-jarige inwoner van Overberg aangehouden die opviel door zijn rijgedrag. Op de ademtestapparatuur blies de man 285 ug/l en werd een proces-verbaal zijn deel. Daarnaast kreeg de verdachte een rijverbod van één uur.

Om 03.05 uur controleerden agenten een 19-jarige bestuurder uit Veenendaal op de Brouwerstraat. Ook deze verdachte had te veel alcohol gedronken. Hij blies 365 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij nog beginnend bestuurder is. De politie maakt ook in zijn geval proces-verbaal op en schreef een rijverbod voor 5 uur uit.