Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Nationale Kinderkroonjury 2007 beoordeelt 'Kind en Gedrag' in Dordrecht

Op 25 april bezocht de Nationale Kinderkroonjury 2007 Kinderkookschool 'Jammie!' om een onderzoek naar adhd bij leeftijdsgenootjes te beoordelen. De invloed van voeding staat bij dit onderzoek centraal. Tijdens het bezoek bereidde de kinderjury daarom een gerecht, samen met kinderen die mee doen aan het onderzoek. Hierbij werden uiteraard alleen ingrediënten uit het dieet van de kinderen gebruikt. Kind en Gedrag is een van de zes Nederlandse projecten die door Kinderpostzegels genomineerd zijn voor de Nationale Kinderkroon 2007. De winnaar wordt op 29 mei in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (kit) bekend gemaakt.

Nationale Kinderkroonjury 2007 beoordeelt 'Kind en Gedrag' in Dordrecht

Kind en Gedrag
Kinderen met adhd hebben vaak grote gedragsproblemen, zowel thuis als op school. De exacte oorzaak van deze stoornis is onbekend. Stichting Kind en Gedrag maakt onderzoek mogelijk naar de invloed van voeding op adhd. Kinderen die meedoen aan dit onderzoek volgen vijf weken lang een speciaal dieet. Door het adhd Research Centrum in Eindhoven wordt onderzocht of het adhd-gedrag hierdoor vermindert. Ruim 60% van de kinderen die tot nu toe dit dieet hebben gevolgd, vertoont grote gedragsverbeteringen: bij deze kinderen is geen sprake meer van adhd. Door dit onderzoek kan voorkomen worden dat kinderen met adhd ten onrechte medicijnen moeten gebruiken.

Nationale Kinderkroon
Stichting Kinderpostzegels Nederland steunt ieder jaar honderden projecten in binnen- en buitenland voor kinderen in moeilijke omstandigheden. Dankzij de Nationale Kinderkroon kunnen kinderen die aan de Kinderpostzegelactie hebben meegedaan, heel direct in aanraking komen met enkele Nederlandse initiatieven. De genomineerde projecten staan in het teken van het jaarthema 'Een Veilig Thuis'. Ze leveren elk op hun eigen manier een bijzondere bijdrage aan een veilige leefomgeving voor kinderen.
Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Kinderkroon