Belgische topclub RSC Anderlecht kiest voor kunstgras Desso

27.04.2007 / 11:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rsc anderlecht

Rsc anderlecht

Belgische topclub RSC Anderlecht kiest voor kunstgras van Desso

Waalwijk, 27 april 2007

RSC Anderlecht, momenteel leider in de eredivisie van de Belgische voetbalcompetitie, investeert de komende jaren fors in zijn trainingscomplex. Het ambitieuze project, dat onder meer de bouw van twee voetbalhallen en zes outdoorvelden omvat, moet de toekomst van de club op topniveau verzekeren. Anderlecht heeft voor het hoofdtrainingsveld al beroep gedaan op het DD GrassMaster systeem van Desso. Die positieve ervaring heeft Anderlecht overtuigd om voor de wedstrijd-en trainingsvelden een samenwerking op lange termijn te starten.

Bij het opleiden van jonge spelers tot profvoetballers is het aanleren van voetbaltechniek cruciaal. Dat kan alleen op velden in perfecte conditie. De kennis en ervaring van Desso inzake kunstgrastechnologie zal daarbij een belangrijke rol spelen. Ook General Manager Herman Van Holsbeeck onderstreept het belang van technisch hoogstaande wedstrijd-en trainingsfaciliteiten. 'Dit is essentieel om onze ambities waar te maken. Het is cruciaal en dan ook onze grootste prioriteit dat er vanaf de jeugd in optimale omstandigheden getraind en gespeeld kan worden.'

Om aan de toekomstige behoeften van sporters te beantwoorden, heeft Desso het 3F 'Fit For the Future' programma opgestart. Dit project steunt op een alliantie tussen Desso en toonaangevende kenniscentra, waaronder wetenschappers van de Universiteit van Gent. In dit kader zal Desso de spelerservaring met de velden gebruiken voor verdere ontwikkeling van kunstgras.
De start van de bouw wordt voorzien medio 2007, en zal in twee fasen afgerond worden. Desso installeert de velden in samenwerking met zijn Belgische partner Sportscape.

Einde persbericht
Over Desso Sports Systems
Desso Sports Systems is Europees marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m2 kunstgras voor onder meer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Ook het gepatenteerde versterkt natuurgrassysteem Desso GrassMaster is internationaal succesvol bij prof- en amateurvoetbalclubs. Onder meer Arsenal, Liverpool FC, Feyenoord, AZ Alkmaar, Lokomotiv Moskou en Rosenborg spelen op zo'n veld in hun stadion. De onderneming heeft zijn hoofdkantoor in Waalwijk en kantoren in heel Europa. Desso Sports Systems maakt deel uit van Desso. De 1000 Desso-werknemers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen Euro. Desso werd recent overgenomen door het Nederlandse NPM Capital.

Voor meer info:
RSC Anderlecht: Pierre Desmet, Persverantwoordelijke
Tel +32/ 475 361 553 pierre.desmet@rsca.be
Desso Sports Systems: Helga Webers, Marketing manager
hwebers@desso.com tel 0416 /684 277 mobiel +32/ 474 994 250 www.dessosports.com