Nederlandse Tafeltennisbond


MF Services Fürst klaar voor CL-finale

27-04-2007

Zondag aanstaande om 18.30 speelt MF Services/Fürst de eerste wedstrijd in de finale van de Champions League tafeltennis dames. De return volgt 6 dagen later, op zaterdag 5 mei, aanvang 17.00 in Heerlen. Met de kersverse finalisten van het afgelopen EK 2007 in de gelederen (Li Jiao en Ni Xialian) is Fürst licht favoriet voor de titel.

Coach Hans Lingen reist met een volledig fitte formatie naar Castelgoffredo (zo'n 50km van Milaan). Gao Jun is reeds op zondag gearriveerd om een jetlag te verwerken, Li Jiao, Ni Xialian en Nadine Bollmeier bewezen zondag en woensdag jl. dat ze in een goede vorm verkeren door in de halve finales van de play-offs van de Nederlandse competitie Westa met tweemaal 4-0 te verslaan. Marijn Verburg complementeert het team als 5^e speelster en fysiotherapeute.

Het team wordt in Italië gesteund door zo'n 50 fans en sponsoren. De sfeer is optimistisch. Met de genoemde individuele successen, de hogere posities op de wereldranglijst en de onderlinge scores van de speelsters van beide clubs in het verleden lijkt alles duidelijk in het voordeel van de Heerlense formatie uit te vallen. Toch is coach Hans Lingen voorzichtig: "Castelgoffredo is titelhouder en heeft sinds april 2005 alle wedstrijden in de CL gewonnen. Bovendien lijken de wedstrijden wel een beetje op de Davis-Cup-wedstrijden bij het tennis. Ook in de CL spelen we maximaal 5 partijen maar bij 3-0 is het afgelopen. Stel dat we in Italië pech hebben en drie partijen op rij verliezen. Dan staat het 3-0 en dat haal je thuis vrijwel zeker niet meer in. Ook de sfeer rondom wedstrijden is anders en net als in de Davis-Cup zie je vaak verrassingen omdat speelsters moeilijk met de druk kunnen omgaan. Maar de kans op zo'n 3-0 in Italië is klein en over twee wedstrijden gemeten zal het beste team altijd winnen!".

Sowieso is de thuiswedstrijd op 5 mei aanstaande in Sporthal Zeswegen in Heerlen historisch: het is überhaupt de eerste Europacup-finale op Limburgse bodem. Sportief gezien lijkt MF Services/Fürst (zoals de club volledig genoemd wordt) goede kans te hebben om de CL-winst naar Limburg te halen.

De organisatie rondom het damesteam is al weken druk met de voorbereidingen. René Daniels, lid van het management team: "Je weet niet wat op je af komt. We hebben nogal wat ervaring met de organisatie van grote evenementen als NK's en LK's en diverse interlands maar dit is groter, dat merk je aan alles. De media-aandacht voor de finale is enorm. Dat is natuurlijk mede het gevolg van de successen van onze speelsters in de Champions League dit seizoen maar ook door de individuele successen van met name Li Jiao op de Top Twaalf en de EK die ze in de afgelopen twee maanden allebei wist te winnen. Studio Sport maakt opnames, L1 is er uiteraard, diverse radio-stations doen verslag en daarnaast hebben we accreditatie-aanvragen ontvangen van maar liefst 15 kranten".

Ook in sportminnend Limburg leeft de finale. Opnieuw Daniels: "De Gemeente Heerlen en de Provincie Limburg hebben ook in de gaten dat dit een uniek moment is in de Limburgse sportgeschiedenis en steunen het evenement waar mogelijk. We verwachten een uitverkocht huis en ongeacht de uiteindelijke uitslag moet het een groot feest worden".

Inmiddels is de kaartverkoop gestart. U kunt digitaal kaarten bestellen via http://www.ttvheerlen.nl/, daarnaast zijn er voorverkoopadressen in Parkstad: Feestcafé Da Vinci, Mijnzetellaan 4 in Heerlen, Wim's Winkel, Mgr. Hanssenstraat 15 in Heerlen en Fürst Kantoorservice, Kloosterradestraat 1A in Kerkrade. Ook op de wedstrijddag (5 mei) zullen de kassa's in Sporthal Zeswegen geopend zijn. Zou de wedstrijd eerder uitverkocht raken dan wordt dat uiteraard gemeld via de genoemde website.