KNHS


NK springen senioren weer over 3 dagen verdeeld 27 april 2007

ERMELO / MIERLO (KNHS) - Volgend weekeinde (van donderdag 3 tot en met zondag 6 mei) staat in Mierlo het Nederlands kampioenschap springen op de wedstrijdkalender. In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen het NK over twee wedstrijden werd beslist, zijn het nu weer drie wedstrijden die uiteindelijk de beslissing zullen brengen. Op donderdag gaat het Nederlands kampioenschap van start met een snelheid- en wendbaarheidwedstrijd, gevolgd op vrijdag met een wedstrijd direct op tijd. Op zondag staat een wedstrijd over twee manches op het programma, eventueel gevolgd door een voor de Nederlandse titel beslissingen brengende barrage.

Het Nederlands kampioenschap, eigenlijk de eerste wedstrijd van het buitenseizoen, is voor de springruiters een belangrijke krachtmeting. Dit ook omdat het voor bondscoach Rob Ehrens een eerste indicatie is over de vorm van de combinaties waarop hij de komende maanden een beroep wil doen richting de Samsung Super League wedstrijden en het EK, dat in het Duitse Mannheim wordt verreden. Dat is dan ook de reden dat alle topcombinaties van Nederland, inclusief het kwartet dat vorig jaar in Aken de wereldtitel met het team wist te winnen, aan de start verschijnen. "De openingswedstrijd van de Samsung Super league wedstrijd is in La Baule en dat is een week na het Nederlands kampioenschap. Ik heb voor de wedstrijd in La Baule maar liefst tien combinaties ingeschreven, waardoor ik in staat ben om pas na Mierlo te beslissen welke combinaties in die belangrijke openingswedstrijd van start gaan", zegt Ehrens. Ook is de bondscoach blij dat de 'oude formule' van de Nederlandse titelstrijd voor de springruiters weer wordt gehanteerd. "Het leek mij een goed idee deze formule met drie wedstrijden in vier dagen weer te gaan hanteren. De wijziging in 2 wedstrijden met 4 manches is ooit noodgedwongen tot stand gekomen. Die noodzaak is er nu niet meer, vandaar dat ik blij ben met de drie wedstrijden in vier dagen. Bovendien wint daarmee naar mijn mening dit NK ook weer aan glans voor het publiek", aldus Ehrens.

Ton Geers, die bij de organisatie van het CH Mierlo verantwoordelijk is voor de persvoorlichting, hecht er aan om te melden dat ondanks de verwoestende brand die het CH Mierlo op 12 april jongstleden heeft getroffen niets het doorgaan van dit evenement in de weg heeft gestaan. "Het was een enorme tegenslag als je op één dag alles verliest wat je in de loop der jaren hebt weten op te bouwen. Vele hindernissen zijn verloren gegaan, maar ook allerlei attributen die je nodig hebt voor de bewegwijzering. Daarnaast veel zaken die rechtstreeks betrekking hebben op infrastructurele zaken, zoals water- en elektriciteitsvoorzieningen", vertelt Geers, die net als de rest van de organisatie blij getroffen is door de hulp van collega organisaties en het bedrijfsleven uit de onmiddellijke omgeving en verdere regio. "We waren echt alles kwijt, maar we kunnen nu dankzij deze steun er weer een mooi kampioenschap van gaan maken", aldus Geers. Daarnaast hebben de KNHS en het CH Mierlo een overeenkomst getekend, waardoor de Nederlandse titelstrijd springen senioren in ieder geval de komende drie jaar op de fraaie terreinen van Eric van der Vleuten aan de Sint Sebastiaanweg verreden zullen kunnen worden.

KNHS Mediavoorlichting
Jacob Melissen

Programma-overzicht:
Op alle dagen wordt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat gesprongen.
Op 3 mei begint het eerste onderdeel van het NK om 17.00 uur. Op 4 mei gaat om 17.00 uur het tweede onderdeel van het NK van start. Op zondag 6 mei wordt de eerste manche van het derde onderdeel van het NK verreden vanaf 12.30 uur, terwijl het aanvangstijdstip van de tweede manche gepland staat om 16.15 uur.

Meer informatie kunt u vinden op: www.chmierlo.nl