Gemeente Venlo


Bloemen, groenten en fruit als decor voor de Wachters van Tajiri

persbericht 27 april 2007

Bij een bezoek van Hare Majesteit mag de sinaasappel, het 'appeltje van oranje', natuurlijk niet ontbreken. De sinaasappel is een van de opvallende producten die verwerkt worden in de bloemstukken die op 2 mei dienen als decor voor de Wachters van Tajiri. FloraHolland (bloemenveiling) en ZON (verkooporganisatie van groenten en fruit ) versieren de diverse locaties rond het bezoek van Hare Majesteit met kleurrijke versarrangementen van bloemen, groenten en fruit.

Enkele 'ingrediënten' die, naast de sinaasappel, gebruikt worden in de versarrangementen zijn zonnebloemen, rozen, lelies, asperges, paprika en appels. Deze verse producten worden de dag ervoor in de stukken verwerkt. Op woensdagochtend 2 mei worden de arrangementen geplaatst.

Mooie ronde vormen en felle kleuren zorgen ervoor dat de versarrangementen vrolijkheid, warmte en geborgenheid uitstralen, waarmee we de koningin op warme wijze welkom heten in Venlo.

In de diverse presentaties wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van groenten, fruit en bloemen van regioproducenten. Hiermee presenteren FloraHolland en ZON op een bijzondere wijze gezamenlijk de tuinbouwbranche in de regio.

FloraHolland en Zon sponsoren de versarrangementen. Daarnaast zijn er nog een aantal anders sponsors die het beeldenproject de Wachters van Tajiri mede mogelijk maken:

Océ N.V.
Rabobank Venlo
Antares Woonservice
Woningstichting Venlo-Blerick
Seacon Logistics B.V.
Scheuten Glasgroep
Q-Park Beheer B.V.
Top-Care Health Services B.V.
Van Nieuwenhuizen-Jongen B.V.
Essent Lighting