RWE Energy Nederland en STENIM verlengen partnership tot 2011

27.04.2007 / 11:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rwe energy nederland n.v.

Rwe energy nederland n.v.

http://www.rwe.nl

Op 16 april 2007 is het huidige partnership op het gebied van handelen in en leveren van aardgas tussen RWE en de Stichting Energie Inkoop Metalektro (STENIM) verlengd tot 1 januari 2011.Met de verlenging van dit partnership is de gaslevering aan ca. 300 FME-lidbedrijven in de technologisch industriële sector, met een totaalvolume van 80 miljoen m3 gas per jaar, gewaarborgd tot in ieder geval 2011.

Het partnership loopt al sinds 2002 en stamt daarmee uit de begindagen van de liberalisering. De werkwijze evolueerde in de tijd en de aanpak heeft zijn waarde voor zowel STENIM als RWE tot nu toe prima bewezen. Belangrijke nieuwe kernpunten van het partnership zijn dat STENIM in staat wordt gesteld te handelen in gas op de TTF (groothandelsmarkt), maar ook desgewenst kan switchen tussen vaste en variabele oliegerelateerde gasprijzen. Verder geeft het partnership STENIM de mogelijkheid te arbitreren tussen de gas- en oliemarkt. Daarmee biedt RWE, in de rol van facilitator, het energiecollectief STENIM het platform om goede inkoopresultaten te behalen in zowel stijgende als dalende gas en oliemarkten.

Inspelen en/of aansturen op nieuwe marktmogelijkheden staat hoog in het vaandel. Met deze aanpak kan met recht worden gesproken over een doorontwikkelde originele constructie in de gaswereld. Elementen hieruit gelden ook voor een gasproduct dat Agro-Energy deze week bekend maakte.

Om het volledige potentieel van dit RWE-product te kunnen benutten moet aan tenminste een tweetal voorwaarden zijn voldaan. Allereerst is voor de uitvoering een weloverwogen en goed doordachte strategie vanuit de klant een absolute voorwaarde. STENIM beschikt daartoe over een professioneel inkoopteam dat in samenwerking met RWE deze strategie ontwikkelde, en ook optimaliseert en uitvoert. Ook voldoende schaalgrootte is een belangrijke voorwaarde om de mogelijkheden ten volle te kunnen benutten. 11)


Noot voor de redactie (