Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt inbraken en worsteling met inbrekers
Datum: 27-04-2007
Tijd bericht: 11:46
Plaats: Echt
De politie onderzoekt vijf inbraken die in de nacht van donderdag op vrijdag zijn gepleegd op de Dorpstraat, Lelfert en Lammertiend. In een geval werden de daders in een horecagelegenheid door de bewoners van het pand overlopen, waarna een worsteling ontstond. De politie zoekt getuigen.

De bewoners van de horecagelegenheid, een 43-jarige vrouw en een 43-jarige man, raakten gewond en liepen onder andere hoofdletsel op. De daders wisten te ontkomen. Beide slachtoffers zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. De politie liet een speurhond komen, maar wist de inbrekers niet meer op te sporen.

De politie onderzoekt de inbraken en stelt onder andere een buurtonderzoek in. Bij één van vijf de inbraken bleef hij het een poging. Bij de andere inbraken gingen de daders er voornamelijk met geld en sieraden vandoor.

Donderdagavond is er in de Dorpsstraat een rode pick-up gezien met een bestuurder die zich verdacht gedroeg. De politie komt graag in contact met deze bestuurder. Mogelijk heeft hij overigens niets met de inbraken te maken, maar ook dan wil de politie dat graag weten. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via tel. 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.