Gemeente Giessenlanden


Koninklijke Onderscheidingen en lijst van verdiensten

Op 27 april 2007 ontvingen 5 Giessenlanders een koninklijke onderscheiding. Het lintje werd door burgemeester Boot bij de volgende mensen opgespeld;

De heer Frans de Bruijn uit Noordeloos heeft zich (sinds 1960) ingezet ten gunste van de (lokale) samenleving op de volgende terreinen: openbare orde en veiligheid, cultuur, kerk, SGP-kiesvereniging, onderwijs en welzijn. Hij wordt daardoor ook gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen.

De heer Johannes Albertus de Jong uit Arkel heeft zich vanaf 1966 ingezet op het terrein van de voetbalsport, in het bijzonder voor ASV Arkel. Hij heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en heeft anderen gestimuleerd. In 1981 werd hem de zilveren waarderingsspeld en in 1998 de gouden scheidsrechtersspeld van de KNVB verleend.

De heer Jannes van der Meulen uit Noordeloos zet zich al ruim 25 jaar in voor de lokale gemeenschap. Het overgrote deel van zijn vrijwilligerswerkzaamheden voert hij uit voor de gereformeerde Ontmoetingskerk in Noordeloos, maar daarnaast zet hij zich ook in voor alle inwoners van Noordeloos via de EHBO en behartigt hij regionaal de belangen van de NCRV. Ondanks rugklachten en diverse ziekenhuisopnames blijft hij zich inzetten voor de samenleving en dat verdient een Koninklijke onderscheiding.

De heer Gijsbert Piet Adriaan Snoek uit Schelluinen heeft zich vanaf 1988 tot op heden op een zeer breed terrein ingezet voor de samenleving. Hij is betrokken bij de voetbal- en gymnastiekvereniging in Schelluinen. Hij heeft een rol in het bestuur of werk van de peuterspeelzaal, ouderraad, MR en Dorpshuis. hij is ook actief in de schaduwfractie van de VVD in de gemeenteraad.

De heer Piet van der Ham uit Noordeloos heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen, en wel sinds 1968 op het gebied van kerk, onderwijs en gemeentepolitiek en voor de zuivelcoöperatie Campina/Melkunie. Hij is sinds 1998 raadslid van de gemeente Giessenlanden en neemt dit jaar afscheid van dit werk.