Provincie Utrecht

provincie Utrecht van start

Rotondelab provincie Utrecht van start

27-4-2007 -

Op donderdag 26 april is officieel het Utrechts Rotondelab van start gegaan. Het rotondelab is een grootschalig kunstproject op 15 rotondes in de provincie Utrecht. Bij dit kunstproject luidt de opdracht: Maak van deze rotonde de ideale rotonde. De opdrachtnemers zijn diverse groepen, zoals kunstenaars en ontwerpers, maar ook bewoners, en scholieren of studenten. Elke groep krijgt zijn eigen rotonde om vorm te geven, te veranderen of te verbeteren onder begeleiding van een aantal deskundigen.

Met deze aanpak treedt de provincie buiten de gebaande paden van de opdrachtpraktijk van kunst in opdracht. Deze aanpak rekent ook af met de rotonde als sokkel voor een kunstwerk. De opdracht kan leiden tot een kunstwerk, maar kan ook betekenen dat er andere ingrepen worden gedaan om de ideale rotonde te verwezenlijken.

De eerste vier rotondes, waarop dit rotondelab van toepassing wordt toegepast zijn de "ovonde" over de A27 bij afslag De Bilt, de rotonde in de N417 bij Westbroek, de rotonde in de kern van Maartensdijk en de rotonde in de N210 nabij bedrijventerrein "De Copen" in Lopik.
In Lopik wordt de rotonde "aangepakt" in samenwerking met de ondernemersvereniging van bedrijventerrein De Copen. De rotonde in de kern van Maartensdijk is tijdens de officiële aftrap door Ger Mik, gedeputeerde van Wegen Verkeer en Vervoer, symbolisch overhandigd aan groep 7 van de School met de Bijbel in Maartensdijk.
Voor nadere informatie over het project zelf kunt u contact opnemen met Elz Mooij van de provincie Utrecht, tel. 06-12170054, e-mail: elz.mooij@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19