Politie Zeeland


---


Z-1543-2007 Snelheidscontrole, Terneuzen
Donderdag werd tussen 15.00 en 21.00 uur snelheidscontrole gehouden in de Guido Gezellestraat en de Koegorsstraat in Terneuzen.
Van de 250 passanten waren er 10 die te hard reden. Verder werden nog bekeuringen uitgeschreven voor o.a.: het niet dragen van de gordel en teveel alcohol. Van een van de bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat deze meer dan 50 km/h te hard reed bij een toegestane maximum snelheid van 50 km/h. Een buitenlandse bestuurder had nog twee boetes openstaan, die hij niet kon betalen. Zijn auto werd zolang in bewaring genomen. Een bestuurder, een 20-jarige man uit Gent, reed te hard en negeerde het stopteken van de politie en het rode licht. Hij werd omstreeks 18.30 uur, samen met twee inzittenden, een 20-jarige man en een 25-jarige vrouw, beiden uit Gent, in de Churchilllaan aangehouden, waar hij de auto had geparkeerd. Controle wees uit dat de auto niet verzekerd was en niet de juiste kentekenplaten had. De bestuurder bleek in het bezit van een voorlopig rijbewijs wat enkel in België geldig is. De auto werd in beslag genomen, de drie Belgen zijn na verhoor en het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld, de auto werd in beslag genomen.

O-1544-2007 Diefstal uit auto, Goes
Afgelopen nacht werd in de Rooseveltlaan in Goes een auto opengebroken.
Uit de auto werden een navigatiesysteem en een radio gestolen. De totale waarde bedraagt enkele honderden euro's.

W-1545-2007 Getuigenoproep voor aanrijding in Zoutelande
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdag omstreeks 00.15 uur in de Smidsstraat in Zoutelande.
Daar reed een onbekende automobilist met zijn auto, een gele Opel Corsa, of een daarop lijkend voertuig, tegen een geparkeerde auto. Deze auto werd door de klap enkele meters naar voren geduwd tegen een andere, eveneens geparkeerd staande auto. Deze schoof daarop ook enkele meters naar voren. De twee geparkeerde auto's raakten door de aanrijding zwaar beschadigd. De bestuurder van de gele auto is doorgereden.
De politie verzoekt de bestuurder van de Corsa zich te melden bij het politiebureau in Serooskerke. Ook andere getuigen, of mensen die weten wie de onbekende bestuurder is, worden gevraagd zich daar te melden of te bellen naar 0900-8844.


---- --