Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 april 2007

Vrouw gewond bij aanrijding

Diepenheim

Een 30-jarige automobiliste uit Gelselaar raakte gewond bij een aanrijding met een andere auto. De aanrijding vond plaats op donderdag 26 april omstreeks 13.00 uur op de kruising Goorseweg/Kleidijk in Diepenheim. De 30-jarige automobiliste reed over de Goorseweg in de richting Diepenheim. Voor haar reed in de zelfde richting een 55-jarige automobilist uit Goor. De 55-jarige reed met een lage snelheid achter een landbouwvoertuig. De 30-jarige wilde ter hoogte van de kruising met de Kleidijk beide voertuigen voor haar inhalen en ging naar links. Op datzelfde moment reed ook de 55-jarige automobilist naar links, om linksaf te slaan, de Kleidijk in. Bij de aanrijding die volgde, kwam de auto van de 30-jarige in de sloot terecht. De 30-jarige werd voor onderzoek naar het ziekenhuis in Hengelo overgebracht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de juiste toedracht en maakt proces-verbaal op. (07-054171)

Aanhouding wegens drinken in het openbaar en het zich niet kunnen identificeren

Enschede

Politieagenten controleerden op donderdag 26 april om 16.00 uur een man, welke zich ophield in het Volkspark in Enschede. De man, een 25-jarige Enschedeër, dronk alcohol en kreeg daarvoor een bekeuring. De agenten herkenden de man als een eerder aangehouden verdachte, die toen een valse naam had opgegeven. Ook nu had de man geen identiteitsbewijs bij zich, waarop de agenten hem aanhielden. Na verhoor kon de 25-jarige het bureau weer verlaten met twee bekeuringen, 1x voor het nuttigen van alcohol in het openbaar en 1x voor het zich niet kunnen identificeren. (07-054199)

Aanhouding voor openbare dronkenschap

Enschede

Op donderdag 26 april werd om 22.30 uur gemeld dat er bierflessen op de Gelderlandstraat in Enschede waren stuk gegooid. De politie trof de veroorzaker, zittend voor zijn woning en zwaar onder invloed van alcohol, aan. De politie liet de man, een 30-jarige Enschedeër, het glas opruimen. Een en ander was het gevolg van een drinkgelag met meerdere personen in de woning van de 30-jarige. Dit gelag eindigde in een ruzie, waarop met de bierflessen werd gegooid. Nadat de 30-jarige het glas had opgeruimd, bleef hij op straat staan schreeuwen. Ondanks vermaningen van de agenten dat de man naar binnen moest gaan en zich rustig moest houden, kwam de 30-jarige weer naar buiten en schreeuwde alles bij elkaar. Daarop hielden de agenten hem aan. Dit ging met veel verzet gepaard. Een van de agenten werd vol in zijn gezicht gespuugd door de verdachte. Uiteindelijk is de verdachte overgebracht naar het politiebureau en daar ter ontnuchtering opgesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens openbare dronkenschap, verzet bij aanhouding, bedreiging en belediging. (07-054367)

Twee verdachten wegens diefstal aangehouden

Almelo

Op donderdag 26 april omstreeks 14.15 uur werd gemeld dat er personen zouden lopen op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Sluisweg in Almelo. De agenten troffen daar twee personen op het terrein. Een van hen gooide kort voor zijn aanhouding gereedschap van zich af. De twee persoon werd in een nis aangetroffen en had daar diverse ijzerzagen verstopt. Beide verdachten, een 23- en een 34-jarige Almeloër, werden aangehouden wegens diefstal. De verdachten konden zich niet legitimeren en kregen daar afzonderlijk nog een bekeuring voor. Na verhoor konden de verdachten met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-054136)

Aanhouding wegens vernieling reclamebord

Enschede

Een beveiligingsman van het ziekenhuis MST was op vrijdag 27 april om 04.45 getuige van een vernieling. Hij had gezien hoe drie personen met een steen een reclameverlichting van een pand aan de Haaksbergerstraat in Enschede vernielden. De politie kon een van hen, een 19-jarige Enschedeër aanhouden. De andere twee knapen zijn ontkomen. De 19-jarige is voor nader verhoor opgesloten. (07-054421)

Politie zoekt getuigen van brutale fietsendiefstal

Enschede

Een 39-jarige Enschedeër werd op donderdag 27 april het slachtoffer van een brutale diefstal van zijn fiets. De man stond die dag omstreeks 17.00 uur bij het bedrijfspand van PR-verhuur aan de Veilingstraat in Enschede en haalde zijn fiets uit het fietsenrek. Vervolgens zette hij zijn fiets voor de zaak en maakte even een kort praatje met medewerkers van het bedrijf. De 39-jarige stond op een afstand van ongeveer 3 meter van zijn fiets, toen hij vanuit zijn ooghoeken zag dat iemand zijn fiets pakte. Hij zag nog net hoe twee jongens er met zijn fiets vandoor gingen. Deze jongens reden in de richting Twekkelerveld. De 39-jarige rende er nog achteraan maar raakte het duo op de Westerval kwijt. De fiets betreft een blauwe Gazelle herenfiets, type Davos, met blauwe fietstassen. In de fietstassen zaten nog persoonlijke spullen van de 39-jarige en een navigatiesysteem van het genoemde verhuurbedrijf. Een van de daders kan hij als volgt omschrijven: Blank, tussen 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.85m lang, tenger postuur, blond, stijl haar tot op de schouders. Hij was gekleed in een geblokte blouse en een paars/blauw/groene lange broek. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-054232)

Drugs en wapen aangetroffen in woning

Enschede

Omdat er een vermoeden bestond van de aanwezigheid van een vuurwapen in een woning aan de Sterkerstraat in Enschede, stelde de politie op donderdag 26 april om 15.00 uur een onderzoek in deze woning in. Tijdens de huiszoeking werd marihuana aangetroffen, in totaal nam de politie 470 gram in beslag. Tevens werd een gaspistool aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de 54- en 18-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt wegens drugs- en verboden wapenbezit. (07-053039)

Code Rood in recreatiegebied Het Hulsbeek, politie houdt verscherpt toezicht op stoken van vuur in verband met de droogte

Oldenzaal

Voor het recreatiegebied Het Hulsbeek in Oldenzaal geldt in verband met de aanhoudende droogte de code rood. Dat houdt in dat in het hele gebied geen vuur gemaakt mag worden. Barbecuen mag uitsluitend op de speciaal daarvoor ingerichte plaatsen.

Afgelopen weekend hebben onbekenden op het terrein een houten keet in brand gestoken. De beheerder heeft daarop de politie verzocht om meer toezicht op het maken van vuur. Bij overtredingen wordt onmiddellijk proces-verbaal opgemaakt. De boete hiervoor bedraagt 150 euro. Het verbod houdt in dat het verboden is in de open lucht vuur te stoken, te maken of te hebben.

Op donderdag 26 april omstreeks 21.15 uur betrapte de politie een tweetal jongeren bij het maken van vuur. Beide jongens, een 16-jarige uit Borne en een 16-jarige uit Almelo, werden bekeurd en moeten 150 euro betalen.

De politie zal in verband met de gevaarzetting van open vuur de komende tijd meer toezicht houden. (07-054308)

Wereldverkeersveiligheidsweek

Twente

De Verenigde Naties heeft de week van 23 tot en met 28 april uitgeroepen tot Wereldverkeersveiligheidsweek. Over de hele wereld worden dan tal van verkeersveiligheidsprojecten extra in de schijnwerpers gezet. Het centrale thema van deze week is de verbetering van de verkeersveiligheid van jonge verkeersdeelnemers.

In Twente vinden dagelijks verkeerscontroles plaats. Dit met het doel om de verkeersveiligheid te vergroten. Er wordt voornamelijk gecontroleerd op snelheid, alcoholgebruik, gordelgebruik, negeren van roodlicht en het dragen van de helm.

Zie voor meer informatie over de wereldverkeersveiligheidsweek: www.wereldverkeersveiligheidsweek.nl

Op donderdag 26 april heeft de politie Twente op de volgende plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd.

Enschede

Roomweg;
Naar aanleiding van klachten van aanwonenden hield de politie toezicht op het parkeergedrag aan de Roomweg. Geen bijzonderheden.

Soendastraat;
1 x bekeuring voor de eigenaar van een personenauto die een inrit aan de Soendastraat blokkeerde.

Twekkelerbleekweg / Windmolenweg; Tijdens een verkeerscontrole werden tussen 06.45 - 08.15 uur zes bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een geslotenverklaring aan de Windmolenweg.

Mooienhof;
Tussen 11.00 - 12.15 werd hier een verkeerscontrole gehouden waarbij de volgende bekeuringen werden uitgeschreven; 1 x niet kunnen tonen rijbewijs 4 x niet dragen van de autogordel

Calslaan;
De politie heeft aan de Calslaan in Enschede een voertuig gecontroleerd die daar geparkeerd stond zonder kentekenplaten. De 21-jarige eigenaar uit Enschede wilde de auto slopen voor onderdelen en had geen papieren bij de auto. De politie stelt een nader onderzoek in naar de auto.

Tubbergenbrink;
Naar aanleiding van een melding heeft de politie gecontroleerd aan de Tubbergenbrink waar men met mini-bikes zou crossen. Geen bijzonderheden aangetroffen.

Gerard Terborghstraat/Stevenfennestraat; Op diverse plekken in de wijk Stadsveld heeft de politie verkeerscontroles gehouden waarbij de volgende bekeuring zijn uitgeschreven; 1 x parkeren van auto op trottoir 1 x rijden op voetgangersgebied door bromfietser

Usselerrondweg / Afinkstraat;
In samenwerking met de Douane heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Usselerrondweg. Het verkeer werd geleid naar de Josink Es waar in totaal 140 automobilisten gecontroleerd werden. Van 122 automobilisten werd een alcoholtest afgenomen waarbij geen overtreding geconstateerd werd. Wel werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de gordel en het niet in orde zijn van de technische staat van het voertuig.

Kanaalstraat;
Van 16.00 - 18.00 heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Kanaalstraat in Enschede. Aantal passanten: 280
Aantal bekeuringen: 33
Hoogst gemeten snelheid: 90 daar waar 50 is toegestaan.

Boekelosestraat;
Op de Boekelosestraat in Enschede werd tussen 16.55 - 17.35 uur een snelheidscontrole gehouden. Aantal passanten: 185
Aantal bekeuringen: 44
Hoogst gemeten snelheid: 84 daar waar 50 is toegestaan.

En tussen 19.10 - 21.20 uur werd wederom een snelheidscontrole gehouden. Aantal passanten: 255
Aantal bekeuringen: 92
Hoogst gemeten snelheid: 98 daar waar 50 is toegestaan.

Auke Vleerstraat;
Tussen 19.00 - 21.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden aan de Auke Vleerstraat in Enschede. Aantal passanten: 252
Aantal bekeuringen: 15

Haaksbergen

Eibergsestraat;
Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie een 33-jarige automobilist uit Haaksbergen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de 33-jarige 0,7 promille. Hij kreeg hiervoor een rijverbod en een proces-verbaal.

Hengelo

Hasselerbaan; Uitslagsweg; Beekforelstraat; Bartelinkslaantje De politie hield op bovenstaande locaties een verkeerscontrole. Op het Bartelinkslaantje werden zeven bekeuringen voor te hoge snelheid uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was hier 81 km/uur daar waar 50 is toegestaan. Overige locaties: geen bijzonderheden.

Willemstraat; Langestraat; Enschedesestraat; Surveillance in de binnenstad van Hengelo. 1 x bekeuring voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder geldige invalidekaart 1 x bekeuring voor het parkeren in strijd met parkeerverbod 3 x bekeuring voor negeren geslotenverklaring door brom- en motorfietsers

Stationsplein;
Naar aanleiding van klachten van overlast door geparkeerde voertuigen heeft de politie gecontroleerd aan het Stationsplein in Hengelo. Geen bijzonderheden.

Marktstraat, Deldenerstraat;
Controle uitgevoerd in verband met het negeren inrijverbod / parkeren. Hiervoor werden vier bekeuringen uitgeschreven. Voor het rijden door rood licht werd een (1) bekeuring uitgeschreven.

Denekamp

Nordhornsestraat;
Snelheidscontrole van 15.00 - 16.00 uur met behulp van een lasergun. Aantal bekeuringen: 5

Ootmarsum

Wildehof;
Verkeersexamen afgenomen van 125 leerlingen. Na het keuren van de fietsen werd door de deelnemers een parcours afgelegd.

Almelo

Rietstraat / Anemoonstraat;
De politie heeft op donderdag 26 april omstreeks 23.30 uur een 61-jarige automobilist uit Almelo aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het rijgedrag van de automobilist trok de aandacht van agenten die de 61-jarige achtervolgden. Op de Anemoonstraat werd de Almeloer achterhaald. Op het bureau blies hij 2,12 promille op de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd door de politie ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-054379)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --