Hoge onderscheiding voor rector Open Universiteit Fred Mulder

27.04.2007 / 11:40 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Open universiteit nederland

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Prof. dr. ir. Fred Mulder, rector magnificus van de Open Universiteit Nederland is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De koninklijke onderscheiding werd op vrijdagmorgen 27 april namens Hare Majesteit de Koningin uitgereikt door de burgemeester van zijn woonplaats Maastricht, Gerd Leers.

Fred Mulder krijgt deze onderscheiding als blijk van erkenning voor zijn verdiensten voor het hoger afstandsonderwijs via de Open Universiteit Nederland, en met name de bevordering van de aandacht voor leven-lang-leren in nationaal maar zeker ook internationaal verband. Zijn inzet in diverse nationale en internationale (ICDE/Unesco, EADTU, E-Lig) overlegorganen zijn daarvan een goed voorbeeld, en dragen in hoge mate bij aan het prestige van Nederland op genoemde terreinen. Onder leiding van Fred Mulder heeft de Open Universiteit zich ontwikkeld tot een erkende en gewaardeerde speler op het terrein van flexibel open hoger onderwijs. Dat is bereikt door een meer dan gemiddelde inzet en betrokkenheid.
De Open Universiteit feliciteert de nieuwe Officier van harte, en is mede trots op de maatschappelijke erkenning.

Fred Mulder (1949) studeerde aan de Universiteit Twente af als ingenieur toegepaste wiskunde en promoveerde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen op een theoretisch chemisch onderwerp. Hij was één van de pioniers van de Open Universiteit Nederland. Sinds 1983 is hij er werkzaam in diverse functies, van cursusmaker tot decaan van de faculteit Technische wetenschappen. Na een korte periode bij TSM Business School keerde hij in september 2000 terug bij de Open Universiteit als rector magnificus. Fred Mulder is voorzitter van de kerngroep van het Nationaal Initiatief Lang Leve Leren, is lid van het executive committee van de European Association of Distance Teaching Universities en van het Europese e-Learning Industry Group, is voorzitter van de gezamenlijke taskforce Open Educational Resources van UNESCO en de International Council for Open and Distance Teaching Universities (ICDE) en hij is verantwoordelijk voor het experiment met gratis studiemateriaal van de Open Universiteit.