Persberichten Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 27-04-2007

Aangehouden voor vernieling

NIEUWEGEIN Een 17-jarige inwoner van Nieuwegein is afgelopen nacht omstreeks 03.25 uur op heterdaad betrapt bij het vernielen van een ruit.

Een politieman reed in een onopvallende politieauto over de Hildo Kropstraat en zag dat de Nieuwegeiner samen met een andere knaap een pallet oppakten. De pallet werd vervolgens in de richting van een ruit van een perceel gegooid. De ruit sneuvelde hierdoor. Het lukte de politieman één van de verdachten aan te houden. De ander wist te ontkomen, maar de verwachting is dat hij ook binnenkort wordt aangehouden.

Na het afleggen van een verklaring en het opmaken van een proces-verbaal werd de 17-jarige in de loop van vrijdagochtend in vrijheid gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aangehouden voor diefstal fiets

NIEUWEGEIN Na een melding op donderdag 26 april omstreeks 21.55 uur dat twee jongens met een afgesloten fiets liepen te zeulen over de Klarinetlaan, stelde de politie in de directe omgeving een onderzoek in. Op het fietspad Pandorapad zag de politie de jongens lopen en werden zij aangehouden. De fiets was inderdaad afgesloten. De twee verklaarden dat zij de fiets hadden zien liggen in de bosjes langs de trambaan ter hoogte van de Symfonietunnel. Zij namen de fiets mee en wilden deze verkopen. Er was nog geen aangifte gedaan van diefstal van de fiets. Het gaat om een vrij nieuwe damesfiets. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Te jonge automobilist

NIEUWEGEIN Op donderdag 26 april omstreeks 15.35 uur is een 13-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden. Hij wordt verdacht van joy-riding en het in gevaar brengen van het verkeer.

Politiemensen zagen de knaap nogal schokkerig rijden en wilden hem controleren. De knaap ging er echter vandoor en er volgde een korte achtervolging door de wijk Fokkesteeg. Hierbij nam de knaap met twee wielen een bocht en stopte uiteindelijk op een parkeerplaats. Uit onderzoek bleek het om een 13-jarige jongen te gaan, die de auto zonder medeweten van zijn ouders had weggenomen om er een eindje mee te gaan rijden. Hij werd aangehouden en een aangifte van zijn ouders werd opgenomen. Nadat tegen hem proces-verbaal is opgemaakt werd hij in vrijheid gesteld en overgedragen aan zijn ouders.

Bestuurder betrapt

NIEUWEGEIN Politiemensen zagen donderdag 26 april omstreeks 13.45 uur op de Noordstedeweg een automobilist rijden die geen gordel droeg. Toen de politie keerde om de automobilist staande te houden, sloeg deze plotseling af en zagen de politiemensen hem parkeren en snel uitstappen.

Waarom hij zo handelde, werd vlot duidelijk. Bij navraag bleek dat de automobilist, een 31-jarige inwoner van Nieuwegein, geen auto mocht besturen wegens een ontzegging van de rijbevoegdheid tot 15 juni 2007. De Nieuwegeiner werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De bekeuring voor het niet dragen van de gordel werd aan hem uitgereikt. Het dossier voor het rijden tijdens ontzegging wordt naar het Openbaar Ministerie gezonden.

Agressieveling aangehouden

HOUTEN Op vrijdag 27 april omstreeks 00.30 uur is een 18-jarige inwoner van Culemborg aangehouden. De politie kreeg een melding dat een agressieve treinpassagier op het perron stond.

Hij zou bedreigingen hebben geuit tegen conducteurs. Bij het onderzoek trof de politie een zakje hash aan dat werd in beslag genomen. De Culemborger is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Verkeerscontrole

HOUTEN Bij een controle op het verkeer op De Haag donderdag 26 april tussen 10.00 uur en 11.00 uur zijn twaalf bestuurders bekeurd. Elf voor het niet dragen van de gordel, één voor het niet handenvrij bellen.